Frissül a Lexus ES, mutatjuk az újdonságait!

A látvány helyett a tartalomra fókuszáltak a Lexus ES frissítésénél

A belteret és a technikát érintik a Lexus ES európai piacra szánt változatának frissítései. A 2023-as modellév újdonságai apró finomításoknak tűnhetnek, ám a teljes felhasználói élményt befolyásolják a gyártó szerint.

A 2023-as modellévre enyhén hozzányúlnak a jelenlegi Lexus ES modellhez a japánok, frissebb és gyorsabb multimédia-rendszert kap felhőalapú navigációval, fejlettebb hangfelismeréssel és vezeték nélküli Apple CarPlay szolgáltatással. A felhőalapú navigáció a környező kutak aktuális üzemanyagárai mellett élő forgalomadatokkal és ezáltal pontosabb, gyorsabb útvonalakkal szolgálhat, míg a "Hey Lexus!" parancsra automatikusan aktiválódó hangfelismerés már nem csak a célzott parancsokra, hanem az informálisabb megszólalásokra is hallgat majd a támogatott nyelveken, ilyen például a "Fűtés bekapcsolása" helyett a "Fázom".
Hirdetés
Új, frissített kommunikációs modult is kap az ES, ezzel folyamatos, önálló internetkapcsolattal bővül a szolgáltatásainak köre. Így az e-Care és a távoli diagnosztika lehetősége is adott, a tulaj pedig akárhonnan kinyithatja és lezárhatja a járművet, üzemeltetheti a vészvillogót, vagy beállíthatja a légkondicionálót. A felhasználói élmény szempontjából legjelentősebb újdonság mégis az újragondolt középkonzol: az érintőpanel helyére pohártartók kerültek, a rendszer vezérléséért így még nagyobb részben felel a központi érintőképernyő. A vezeték nélküli töltő is arrébb költözik az átdolgozással, mellette USB-A és USB-C csatlakozókat találhatnak azok, akik csak kábelen tudnak tölteni. Ha látvány terén is valami újra vágyunk bent, akkor az Ammonite Sand fantázianevű kárpitozás-árnyalatot érdemes választani, ez ugyanis korábban nem volt elérhető.
Hirdetés
Bár alapesetben kívülről láthatatlannak szánta a Lexus a 2023-as frissítést, van egy mód, hogy mégis látványos legyen. Ettől a modellévtől debütál ugyanis Európában az F Sport dizájncsomag, amely a csomagot jelölő plaketteken és a sportosabb részleteken túl túl 19 colos felniket ad, valamint 10 új külső színnel és négyféle beltérrel gazdagítja a választható felszereltséget. Az ES frissített változatát augusztustól gyártják majd, azt viszont sajnos nem tudjuk, hogy mikor érkeznek majd a szalonokba és a vásárlókhoz az első, már 2023-as modellek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?