Frissül a Mercedes-Benz G-osztály

Apró frissítőkúrára küldték a Mercedes G-osztályt, de a formájához nem nyúltak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kicsit több, mint két éve érkezett meg a Mercedes G osztály második generációja, amely most apró frissíítést kap. De mit lehet változtatni egy olyan autón, amin a generációváltáskor is alig változott valami?

A válasz egyszerű: új színeket, új felszereltségi csomagokat, illetve testreszabhatósági és konnektivitási lehetőségeket sorakoztat fel a terepjáró. Mivel tényleg nem egy „életközépi” ráncfelvarrásról van szó, nem nyúltak a dizájnhoz. Mondjuk ahhoz a generációváltáskor is alig nyúltak. A motorpalettán egyelőre két dízelmotor szerepel, de azért a V8 rajongói se essenek kétségbe, mert megmarad az AMG G 63 a nyolc hengerrel.
Hirdetés
A kisebbik dízel a G 350 d 280 lóerővel az erősebb pedig a G 400 d, amely 330 lóerős és 700 nm forgatónyomatékot nyújt már 1200-as fordulatszámtól! A G 63 orrában 585 lóerő tombol, ám ez az árán is érződik, hiszen 154 309 eurót kérnek érte. De nézzük mit tud még a friss G-osztály!
Hirdetés

„Sivatagi” beállítással bővült a menetmódválasztó programja, ami nem meglepő módon a homokos talajon segíti az előrejutást. Továbbá az alapfelszereltség részévé vált a parkolócsomag a tolatókamerával. A testreszabási lehetőségek bővülése egyben azt is jelenti, hogy bizonyos csomagokhoz már nem szükséges kötelezően megrendelni egyes tételeket. Viszont az új, 20 colos ötküllős könnyűfém felnik csak az AMG Line csomaggal rendelhetők fényes fekete, vagy szürke színben. Természetesen az úgynevezett G manufaktur kollekció tengernyi apróságot kínál még, amelyekkel valóban egyedire szabható a G-osztály. Mindezek szeptember 1-től érvényesek, ősztől tehát a G 63 mellett a G 350 d is érkezik 99 446 eurós alapárral, míg a G 400 d minimum 102 694 euróért vihető haza
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?