Frissül az Audi A5, dízelt kap a sportos S5

A ráncfelvarrás keretében benzinről dízelre vált az Audi S5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Audi A4 frissítése után most annak sportosabb kiadásai frissülnek, három év után újul meg az Audi A5.

A jelenleg futó Audi A4 2015-ben, az A5 pedig 2016-ban jelent meg, ám az A4 már két frissítésen is átesett, most viszont a sportosabb vonalat képviselő A5-höz nyúltak a gyáriak. A kupé, kabrió és ötajtós ferdehátú karosszériával készülő A5-höz ezentúl alapáron járnak a LED-es fényszórók, felár ellenében viszont az Audi A8-ban 2013-ben bemutatkozott LED Mátrix fényszóró is elérhető lesz. Az új technikának köszönhetően elöl-hátul változtattak a világítótestek belső felépítésén, továbbá új a hűtőrács és a ködlámpa környéke, hátul pedig szögletes kipufogó imitáció jelent meg, az autó egésze pedig az elegánsan visszafogott stílustól egy lépéssel a sportos irányba távolodott el.
Hirdetés
A beltérben a váltó előválasztó karja elől száműzték a tekerőtárcsás MMI vezérlőt, mivel immár érintésérzékeny a központi kijelző (10,1 colos), továbbá a fedélzeti WiFi is alapáron jár majd az A5-höz. Technikai téren újdonságnak számít a könnyű hibrid hajtás, amely az összes motorhoz jár. A kínálat a 35 TDI jelű kétliteres dízellel indul, melyet 163 lóerővel kínálnak, ezt követi a 40 TFSI jelű 190 lovas szintén kétliteres benzines.

A bemutatáskor a csúcsmodell szerepét az S5 fogja betölteni, amely az emissziós korláttal sanyargatott európai piacra gázolajos motorral jön.

Az S5 orrában háromliteres V6-os blokk lapul 347 lóval és 700 Nm nyomatékkal, ám akinek ez kevés, az kénytelen lesz megvárni az RS5 megjelenését. Érdekes viszont, hogy az S5 esetében a gázolajra váltás már megtörtént, így léteznek ráncfelvarrás előtti, ám már dízellel szerelt S5 modellek is, ez a ritka kombináció évtizedek múlva keresett portéka lehet a gyűjtők körében. A frissített A5/S5 még idén ősszel a szalonokba kerül, a legolcsóbb modell a 40 TFSI jelölésű benzines lesz, a modell indulóára körülbelül 13 millió forint lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?