Függőleges szárnyakat kapott az új Mini GP

Minden eddiginél látványosabb a Cooper GP verziója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

KArbonszálas műanyag és 3D nyomtatott alkatrészek is helyet kaptak az új Mini Cooper GP-ben.


A Cooper széria legélesebb tagja volt mindig is a GP, eljött az idő, hogy a harmadik új Mini Cooperből is elkészüljön. Az eddigiek is meglehetősen izgalmas külső kiegészítőket kaptak, de a harmadik GP minden eddiginél extrémebb. Függőleges légterelő nyúlványokat kaptak a kerékjárati ívek, méghozzá kézzel készített, újrahasznosított karbonszálas műanyagból. A látvány annyira különleges, hogy a klasszikus formának egy egészen új, kimondottan versenyautós külsőt ad. Az első kerékjáratok légterelőire új technológiás nyomtatással kerül az autó egyedi sorozatszáma, ami további pontokon is megjelenik az új Minin. Látványos a hátsó légterelő is, a színösszeállítás pedig agresszív megjelenést ad, feketék az emblémák és azok az elemek, amik alapból krómozottak lennének. A fényezés selyemfényű szürke, némi kékes, lilás csillanással, szürke tetővel és tükörházakkal.
Hirdetés

Az extrém külső dizájn a belsőben annyira nem köszön vissza, sokkal inkább érdemesebb elveszni a részleteiben. 3D nyomtatással készültek az új váltófülek és az utasülés előtti kesztyűtartó fedele is, amin szintén az egyedi sorozatszám olvasható. A sportkormányt megjelölték 12 óránál, ez is versenyautós jellemző, Alcantara huzatot kaptak a sportülések és teljesen kihagyják belőle a hátsó üléssort, kellett a hely az alapszintű bukócsőnek. Az új Cooper GP azt a technikát kapta, amelyre számítani lehetett, vagyis az új 2,0 literes Trin Power turbómotor került az orrába. Teljesítménye, akárcsak a Clubman és Countryman, valamint a BMW X2 M35i esetén 306 lóerő és 450 Nm nyomaték, menetteljesítményéről egyelőre nem esett szó. Az autón olvasható 2020 nem a megjelenés évét, hanem a sorozatszámot jelöli, itt 0001-3000-ig terjedő számok lesznek, ennyi készül ugyanis az új csúcsváltozatból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?