Fura rekordok a Nürburgringen

Két megmosolyogtató rekord dőlt egy héten a Nürburgringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy mennyiségi és egy minőségi rekord is megdőlt novemberben a Nürburgringen, a legmegdöbbentőbbek viszont maguk a „versenyszámok”.

Hivatalosan 1152 Ram pickup koptatta egyszerre a Nürburgring aszfaltcsíkját, így ez az új „Legtöbb pickup egy helyen” rekord, bár állítólag volt aki legalább 1300-at számolt. Furcsa versenyszám, annyi biztos, pláne azért, mert Európában hivatalosan soha nem forgalmazták a Ram, illetve korábbi nevén Dodge Ram pickupot. Ezzel egyébként a tavaly júliusban, 638 pickup részvételével, Mexikóban felállított rekord dőlt meg. A mostani vonulásban a pickupok sorát a Nürburgring saját Ram pickupjai vezették, a teljes konvoj elvonulása pedig fél óráig tartott.
Hirdetés
A pickupok fél órás vonulásánál is hosszabb ideig tartotta fel a Nürburgring forgalmát az a Mini, amellyel a két keréken autózás rekordját döntötték meg november elején. A kínai Han Yue köre a Nürburgringen 45 percig tartott. Ennyi idő alatt tette meg a 20,8 kilométeres távolságot egy Minivel, végig két keréken, így ez a két keréken autózás új távolsági rekordja. Itt is felmerülhet a kérdés, hogy miért éppen a dimbes-dombos, kanyarokkal tűzdelt Nürburgringet választották rekorddöntésre. Talán egy másik rekord megdöntése is cél lehetett: a leglassúbb köridő a Nürburgringen? A rekorddöntésről készült videó mindenesetre szinte biztosan a legunalmasabb autós videó, ami a Nürburgringen készült.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 00:17
    Permalink

    Nagyon kedvemre való a Ram-ek felvonulása. Nagy király az F-sorozat meg a Silverado is, de ennek az amerikai pick-upnak találták el a legjobban a design-ját. Szerintem fél Németország beleremegett abba a hangorkánba, amit ezek az amerikai kosok produkáltak, amíg körbeértek a pályán:)

Vélemény, hozzászólás?