Furcsa transzplantáció

Vese helyett szív, BMW-ből Alfa lett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csalás, nem ámítás: egy cseh BMW-tulajdonos furcsa módját választotta annak, hogy kimutassa az Alfa Romeo iránti rajongását.

Az Alfa Romeo tervezőcsapata 2003-ban, a Kamal tanulmánnyal már megmutatta, miként képzeli el a márka szabadidőjárművét. A 159-es platformjára épült próbálkozásból nem lett szériagyártmány, viszont 2012-től, Jeep Cherokee alapokon valóban új terület felé nyithat az Alfa, köszönhetően a FIAT-Chrysler házasságnak. Egy cseh rajongó azonban úgy gondolta, elfogyott a türelme, nem vár még két évet, és BMW X1 típusú autóját átmaszkírozta Alfa Romeónak. A kék-fehér emblémát gondosan leragasztotta, a jellegzetes vese-alakú hűtőmaszkot Alfa-pajzzsal helyettesítette, és nem hagyta érintetlenül a kocsi hátulját sem. A tulajdonos teljesen komolyan gondolhatja tettét, mert a márka 100. évfordulós ünnepségén is megjelent a gépháztetőn Kamal feliratot viselő különlegességgel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?