Furgonokon közösködik a Toyota és a Peugeot-Citroën

Toyota emblémát kapnak a PSA haszonjárművei

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem először írt alá együttműködési megállapodást a PSA és a Toyota. Miniautóikon túl mostantól furgonjaikat is közösen készítik.

Ha feldobjuk a megbízható furgon szókapcsolatot, itthon tízből legalább kilenc ember a Toyota Hiace, Euro5-ös motor híján idén év eleje óta már nem kapható dobozosra gondol, hiszen bő 20 évvel ezelőtt az Országos Mentőszolgálatnál a korábbi Nysák helyére állított példányok közül még a mai napig léteznek üzemelő példányok, s az OMSZ, valamint iparosok hada azóta sem látott hozzá hasonlóan elnyűhetetlen haszonjárművet. A ma aláírt megállapodás értelmében azonban jövő évtől a PSA a "már meglévő Peugeot Expert és Citroën Jumpy modellekre épülő közepes áruszállítókat szállít", magyarán vélhetően Toyota emblémás furgonokat ad a Toyota számára, aki azokat az európai piacon fogja értékesíteni. Mivel Használói Véleményeink szerint a franciák osztályzatai mind megbízhatóság, mind pedig strapabírás szempontjából jóval gyengébbek a Hiace-éinál, csak bízni tudunk abban, hogy az együttműködés keretében piacra kerülő furgonok nem fogják megtépázni a japán márka hírnevét.
Hirdetés

A 2020-ig aláírt együttműködés értelmében a PSA-val az Aygo kisautó kapcsán már eddig is komoly mértékben együttműködő Toyota Motor Europe részt vesz a következő generációs haszonjárművek fejlesztésében, és tőkével is hozzájárul majd a gyártáshoz, ugyanakkor a két vállalat nem tervez részvénycserét vagy közös gyártást, azaz a Toyota furgonjai a PSA valenciennes-i gyárában bérmunkában készülnek majd, nyilván szigorú minőségbiztosítás mellett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?