Futurisztikus köntöst kapott a legkisebb Lexus SUV

Meglepő módon alakították át a Lexus UX-et

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tokiói Autószalonon mutatták be a mostanság piacra lépő Lexus UX tuningolt változatát, melyen jövőbemutató megoldások is megjelentek.

A Lexus kompakt városi terepjárójának alaposan újragondolt változatával rukkolt elő a Toyota-csoporthoz tartozó Modellista. A legkülönlegesebb részlet az autó orrára került: az orsó alakú hűtőmaszk helyére egy nagyméretű LED-képernyőt integráltak. A kijelzőn bármi megjeleníthető, így akár látványos grafikával is feldobható az UX külseje vagy üzenetet küldhetünk a külvilágnak: jelezhetjük a gyalogosoknak, hogy átengedjük őket vagy ezzel köszönthetjük utasainkat, ismerőseinket. A központi monitor mellett kétoldalt egy-egy vékony bumerángalakú kijelző kapott helyet, amely tetszőleges színben pompázhat. Arról egyelőre nincs információ, hogy a külső képernyő megjelenik-e sorozatgyártásban, illetve mennyire ütés- és rezgésálló és hogyan viselné az időjárás viszontagságait.
Hirdetés
Az orron kívül a többi rész is radikálisan átalakult. Hatalmas, szögletes szélesítéseket kaptak elöl és hátul a kerékjáratok, így már gond nélkül beférnek a 20 colos Y-küllős kerekek. Az első toldatok rányúlnak az ajtókra, ebben kapnak helyet a visszapillantó tükröket helyettesítő kamerák, amely megoldás először a Lexus ES belpiacos változatán jelent meg. Hátulról is feltűnő a Modellista UX Concept: a diffúzor mellé mindkét oldalt ikerkipufogókat kapott, a tető pedig légterelővel végződik. Ilyen megjelenés után még az F Sport változat is visszafogottnak tűnik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?