Gamereknek tervezett autót a Lexus, ötliteres V8-as motorral

A Lexus IS-ben a csomagtér és a motortér is elég erős hardvert rejt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem újdonság, hogy a mai autók tele vannak számítógéppel, de ez a Lexus ennél is tovább megy, az utasok játékkonzolon mérhetik össze tudásukat.

Egyre komolyabb népszerűségre tesznek szert a videójátékok, 2016-ban már „olimpiát” is tartottak a gamereknek, amely nem véletlenül a hivatalos ötkarikás játékokkal párhuzamosan futott. A Lexus ennek az egyre növekvő közösségnek szeretett volna kedveskedni egy gamer négykerekűvel. A tervezésbe a négymillió játékossal rendelkező Twitch streaming oldal (itt más játékát követhetjük online vagy akár a sajátunkat is megoszthatjuk a többi taggal) felhasználóitól kért segítséget a japán gyártó.
Hirdetés
A projekthez egy IS F Sportot vett alapul a Lexus, a látványosság jegyében karosszériáját egy speciális fóliával vonták be, amelynek határozottan technológiai stílusú megjelenése a népszerű belső nézetű (first person) akció- és kalandjátékok világát idézi. A feltűnő külsőhöz legalább ugyanilyen látványos belsőt szavaztak meg az online játékosok. A választásuk a „Neon Tokió” hangulatra esett, így a tervezők nem spóroltak a kékes-lilás LED-ekkel. Az ülések mindkét oldalára jutott világító fénycsík, a plafonon mozaikszerűen összeálló világítótest borítja be futurisztikus fénnyel a kabint. Ezzel a Lexus IS-sel nem érdemes a havi nagybevásárlást intézni, mert már gyári állapotában is tele van a csomagtartó. Itt kapott helyett az izmos PC, a lézershow és a ködgép is. A zavartalan játék érdekében gombnyomásra elhomályosodó ablakfólia is került a fedélzetre, a játékos pedig az anyósülésen foglalhat helyet, ahol szinte az ablaktól a kormányig egy hatalmas képernyő terpeszkedik. A kesztyűtartó nem fogad már egyetlen pár kesztyűt sem, helyét a billentyűzet- és egértartó vette át, de kontrollerrel is irányítható a játék. Aki a sofőrülésre kényszerül, annak is kijut a mókából. A vezető játékszere a sportmodell ötliteres V8-as motorja, aminek 472 lóereje repíti a középkategóriás modellt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?