Gátlástalanul büntetnek a budakalászi rendészek

Napozás ötvenezer az Omszki-tónál. Miért? Találnak rá indokot.

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ötvenezer forintra büntettek egy motorost a budakalászi rendészek, az indok elsőre nem volt járható, további kétszer változtatták, és az eredmény így is meglepő.


Különös történetnek járt utána a hvg.hu autós rovata, bár a főszereplő épp egy motoros, az autósokat ugyanúgy érinti. A történtek Budakalászhoz és a város önkényuralomra tört rendészeihez köthetőek, akiknek munkájuk fontossága nem megkérdőjelezhető, az már annál inkább, hogy a szabályok betartatását bármiféle megértés, emberség és tolerancia nélkül végzik. A szabálytalankodásra figyelmeztetésnek módját nem ismerik, aki szabályt szeg, bármilyen mértékben autóval, vagy motorral és arról mindegy, hogy tud-e, vagy sem, a megfelelő jelzések hiányában, arra büntetést szabnak ki, nem is kicsit.
Hirdetés

Egy engedélyköteles útszakaszra behajtást 30 ezer forintra büntetnek, és nem figyelmeztetnek akkor sem, ha épp a helyszínen tartózkodnak. A HVG autós rovatának újságíróját látták behajtani a Megyeri híd alá, majd miután újságírói kötelességének tudatában ellátta fotózási feladatát az aktuális tesztautóval kapcsolatban, megvárták őt a behajtani tilos tábla tövében, és megbüntették. A történet hasonló módon megismétlődött a mi szerkesztőségünk egyik tagjával is, akit szintén 30 ezer forintos csekk várta a tábla alatt, bármiféle kérdés és tolerancia nélkül. A szabálysértés nem kérdés, ám a bírság mértéke felfoghatatlanul magas egy olyan útszakaszon, amin átmenő forgalom tulajdonképpen nincs. Az Omszki-tó napozó motorosának történetét, akinek 50 ezer forintos csekk érkezett, a hvg.hu autós rovatán olvashatják, és a szabálytalan behajtásnál sokkal cifrább.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?