Generációt vált a Honda City

A Honda City új generációja az elődöknél kellemesebb külsővel jön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Civictől kölcsönzött elemekkel vagányabb lett a külső, a kisautó alapú négyajtósokra jellemző aránytalanságot pedig szinte teljesen sikerült elkerülniük a tervezőknek.

Hazánk útjait kevés City koptatja, de a Honda kínálatában közel 40 éve van helye a típusnak. A City felirat először 1981-ben került a nálunk Jazz néven ismert típus csomagtartójára, a kilencvenes évek közepe óta viszont csak négyajtósok kapják a City típusnevet. Itthon nem sokáig találkozhattak a vevők a típussal, csupán a negyedik és ötödik generációt kínálták a Honda szalonok. A friss kiadás a hetedik a sorban, ami hiába a 2020-as Jazz alapjain nyugszik, kicsinek mégsem nevezhető. Az elődhöz képest 13 centis hossznövekedéssel immár 4,55 méteren terül el a City, a szélességből pedig plusz öt centit tudhat magáénak a négyajtós. A képek alapján a forma kellemes, az orr forrása egyértelműen a Civic, a kisautós eredetről csupán a külméretekhez képest kicsi kerekek tanúskodnak.
Hirdetés
Motorok terén nem lesz választási lehetőségük a vevőknek, kizárólag háromhengeres turbómotor árválkodik a motorkínálatban 122 lóerővel, amihez CVT váltó társul. A 173 Nm nyomatékkal rendelkező motor elég takarékosnak ígérkezik, a Honda szerint 4,2 liter üzemanyag tűnik el a tankból száz kilométerenként. Európai forgalmazásra kicsi az esély, de ha lesz is, akkor biztosan nem ebben a formában, mivel az erőforrás Euro 5 tisztaságú. A friss City olyan extrákkal kérhető, mint az automata légkondi, a 8 colos érintőképernyő vagy a LED fényszóró. A Jazz alapú szedán nem számít kifejezetten olcsónak, Thaiföldön közel 6 millió forintot kérnek az alapváltozatért, az európai forgalmazásra kevés az esély, mivel az öreg kontinensen ebben az árkategóriában már kis SUV modelleket is kapni, amik jóval kelendőbbek egy négyajtósnál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?