Generációt váltott a Hyundai i10

A Hyundai továbbra is kitart a minikategória mellett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az apró Hyundai felzárkózott műszaki rokonához, immár a Kia Picantóval egyetemben a harmadik generációnál jár az i10.

Nem éppen a legjobban fogyó szegmensbe tartozik az i10, a kategória jövője pedig nem ragyog fényesen. A szigorodó környezetvédelmi normák egyre jobban szorongatják a legkisebb kategóriát, ugyanis a drágább technika alkalmazását itt a legnehezebb beleépíteni az árakba. A jövőbeli nehézségek ellenére elkészült az i10 harmadik felvonása, két évvel lemaradva a Kia Picanto mögött. A kis Hyundai 20 milliméterrel alacsonyabban és ugyanennyivel szélesebben folytatja pályafutását, az i10 az elődjétől jelentősen eltérő lámpáknak köszönhetően szigorúbban tekint előre, az elődhöz hasonlóan a friss modell is kör alakú menetfényeket kapott. A belső térben az eddigi műszerfalba integrált kijelző a pult tetejére költözött, a 8 colos képernyővel rendelkező infotainment a mai szokásoknak megfelelően kompatibilis a Android Auto és Apple CarPlay alkalmazásokkal, illetve méhsejtmintázatú díszítés jelent meg a műszerfalon és az ajtókon.
Hirdetés
A 16 colos alufelnikkel is kérhető i10 motorpalettáján továbbra is maradnak a szívóbenzines blokkok. A kisebbik egység három hengerrel és egyliteres lökettérfogattal rendelkezik, a lóerők száma pedig 66, ehhez pedig 96 Nm nyomaték társul. Az erősebbik motor is az előző generációból származik, itt négy henger dolgozik az 1,2 literes motorban, a teljesítmény pedig 82 lóerő (118 Nm), mindkét motorhoz alapáron 5 fokozatú kézi váltó jár, felár ellenében a városi közlekedést megkönnyítendő ugyanennyi fokozattal rendelkező automata is választható. A négy- vagy ötszemélyes kabinnal is elérhető kis Hyundai a közelgő Frankfurti Autószalonon fog debütálni, a forgalmazása pedig átcsúszik 2020-ra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?