Genfben debütál az Audi RS Q5

Legalább 450 lóerővel jön az Audi RS Q5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új RS modell mutatkozik be az Audinál. Az RS Q5-ről jövő hónapban hull le a lepel a Genfi Autószalonon.


Zajlik az élet az Audinál, azon belül is a Q5 háza táján. Alig mutatkozott be ugyanis a Q5 jelenlegi csúcsmodellje, a 354 lóerős SQ5, máris felröppentek a hírek a csúcsmodellről az RS Q5-ről. Bár a német gyártó még hivatalosan nem erősítette meg a modell érkezését, Stephan Winkelmann, az Audi Sport főnöke azt nyilatkozta a Motoringnak, hogy egy Q5 méretű RS modell fog bemutatkozni a Genfi Autószalonon.
Hirdetés

Minden bizonnyal ez nem lesz más, mint az RS Q5, amely az SQ5-ben is szolgálatot teljesítő 3,0 literes V6-ost kapja meg. Az sem kizárt, hogy a Porsche által fejlesztett 2,9 literes V6-os kerül a motortérbe. A pletykák szerint legalább 450 lóerő áll majd rendelkezésre és kevesebb mint 5 másodpercre lesz szükség a 0-100 km/órás sprinthez. További hír, hogy az RS paletta tovább bővül idén. A Q5 után a Q2, Q4 és Q6 csúcsváltozatain is RS embléma fog majd díszelegni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?