Genfben már kijöhet a BMW X2-es tanulmány

Újabb kémfotókon a jövőre várt BMW X2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW szabadidő-autók és kupék ötvözése iránt táplált szerelme nem hagyott alább. Hamar itt a legfrissebb kreációjuk, az X1 alapú X2-es.

A BMW az évszaknak megfelelően most az egyszer már elkapott X2-es téli tesztjeit végzi. A teljesen új sorozatnak a szintén nem éppen régi, tavaly bemutatott és nemrégiben tesztelt X1-es adja az alapjait. Ez is a harmadik generációs Minivel debütált közös UKL nevű platformra épül, azaz alapból elsőkerékhajtású lesz, és egy sor más modell lesz a rokona. A családosoknak szánt 2-es Active Tourer és a nagycsaládosoknak szánt 2-es Gran Tourer mellé állítva az X1 sokkal karakteresebb és menőbb autó, de az X2 persze azon is túltesz majd.
Hirdetés

A lejtős tetővonal miatt profilból sportosabbnak hat annál és a kémfotók szerint több egyedi részeltet is kap. Szélesebb BMW-vesékkel, agresszívebb fényszórókkal készülhet, hiszen ez már tényleg divatautó. Jó döntött a szélvédő, alacsony a tetőív is, ahogy a páros számú X modelleken már megszokhattuk. Motorjai és hajtásláncai az X1-ből ismertek lesznek. A legfrissebb német sajtóhírek szerint már idén márciusban, a Genfi Autószalonon bemutathatja a BMW az X2 tanulmányt, ami alapján a szériaváltozat is legkésőbb egy év múlva kész lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?