Genfben új névvel pózol a Kia ceed

Egy hónap múlva érkezik az újgenerációs Kia ceed

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagy fejlesztéseken esett át a Kia kompaktja, amelynek harmadik generációja hamarosan hivatalosan is bemutatkozik.


2006-ban indította útjára a Kia a cee'd modellt, amely 2012-ben lépett második generációjába. A korábbi hatéves ciklust figyelembe véve nem meglepő, hogy ismét generációváltás következik a modell történetében. Sőt, állítólag névváltás is. Nagy dologra persze nem kell számítani, mindössze az aposztróf tűnik el, így mostantól már csak ceed-ként olvashatjuk a cikkekben, katalógusokban és árlistákon. A gyártó egyelőre még csak egy izgalmas grafikát közölt a modellről, a hivatalos képekre várni kell. Jövő hónapban Genfben viszont már a valóságban is megtekinthetjük a koreai kompaktot, sőt már a jövő héten láthatunk belőle ezt-azt, még az is lehet, hogy teljes egészében megmutatják.
Hirdetés

Jól láthatóan a Stingertől örökölt néhány külső vonást, az ötajtós hatchback mellett pedig egy új karosszéria is bemutatkozik Genfben. Minden bizonnyal egy Sportwagon kivitelről lesz szó, amit a többi gyártó csak shooting brake-nek hív. Mindkét karosszéria kivitel a Hyundai i30-ban már megismert motorokat kapja meg. Ennek megfelelően 120 és 140 lóerős 1,4-es benzinesekkel és 1,6 literes, 110 lóerős dízellel találkozhatunk elsőként. A hírek szerint hibrid változat is érkezhet belőle. Genfben bizonyára mindent megtudunk róla, a rendelések 2018 második negyedévében indulnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?