Genfre jön az új Skoda Fabia előfutára

Jön a Skoda Fabia harmadik generációja, előfutárát már Genfben láthatjuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Márciusban, a Genfi Autószalonon fogja megmutatni a cseh gyár a harmadik generációs Fabiát előrevetítő tanulmányát. Az új Fabia is bemutatkozhat még az idei év végén.


A Fabia harmadik generációjának úttörő szerep jut, mert a Volkswagen-konszern első kisautója lesz, ami a kínálat alapját adó (a hetes Golffal bemutatkozott) MQB platform rövidített változatát fogja használni. Az első generációs Fabiát 1999-től gyártották, és a VW Polo IV-hez volt nagyon közel szerkezetileg, ahogy a 2007-ben bemutatott második is. Mindkettő a PQ24 építőkészleten nyugszik, mivel a második generáció nem kapta meg az aktuális, ötödik generációs Polóhoz fejlesztett padlóvázat. A hatos Polo és az ötös SEAT Ibiza viszont természetesen meg fogja kapni a legújabbat, ami már idén gyártásba kerülhet a Skoda által.
Hirdetés

Az új Fabia minden irányban nagyobbnak ígérkezik a mostaninál, tágasabb utastér mellett öblösebb csomagtartót terveznek a gyáriak. Kívülről az újabb Skoda-arcot fogja már hordani, amit a frissítéskor megkapott a Yeti is. Állítólag az S2000 raliváltozat megjelenéséből is elcsíp majd valamit a hármas Fabia, hogy a kettes kissé bumfordi formája után jobban vonzza a fiatal vásárlókat. Motorok terén elérhető lesz a konszerntársakból már jól ismert, kisebb méretű TSI benzinesek és TDI dízelek sora, és valószínűleg megjelenik a Polo és a Golf 1,0 literes új turbósa is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?