Giorgio már dolgozik az új Alfa Spideren

Nem Mazda, hanem Maserati alapon érkezik az új Alfa Romeo Spider

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Alfa Romeo Spider nem lesz átcímkézett Mazda MX-5, hanem teljes egészében házi, olasz készítmény. A Giorgio néven emlegetett vázon jön.


Azt már tudtuk, hogy a Mazda szakított az olaszokkal, az MX-5 bemutatkozott, és a padlóvázán nem jön olasz turbómotorral szerelt Alfa Spider. Az olaszok most viszont végre elárulták, mi is a tervük a kétüléses feltámasztásával. A brit Car magazin megszellőztette jövő januári számának tartalmát, interjújukban a Maserati és az Alfa Romeo főnökét, Harald Westert faggatták. Wester szerint a Spider nem a korábban beharangozott japán együttműködés keretében, hanem azon kívül fog megszületni. Eszerint a Project Giorgio mellékágából lesz végre megint kétüléses nyitott sportkocsija az Alfának.
Hirdetés


A Giorgio fedőnevet az Alfa 159-et váltó új, hátsókerékhajtású szedán fejlesztéséhez használják, és ha minden igaz, ez szolgáltat majd alapot a Spidernek is. Wester nyilatkozatának a legérdesebb része, hogy a Mazdával való együttműködés bár a Spider esetében kifújt, de más modellek esetében folytatódik. Az Abarth skorpiós logója alatt jöhetnek új Fiat sportmodellek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?