Gitárgyártásba kezd a Lexus?

Nyugi, csak a Fenderrel indított közös projektet a Lexus

Egyelőre nem dédelget hangszergyártói álmokat a Lexus, de a Fenderrel örömmel működött együtt egy csodás Stratocaster megalkotásának erejéig.

Összesen 100 darab egyedileg épített Fender Lexus LC Stratocaster jut az egész világnak! Igazi ritka kincs lesz a gitár, amelynek látványos mélykék fényezését az LC egyik egyedi színe ihlette, míg a szénszálas koptató a Lexus modell hátsó légterelőjét idézi. A színt egyébként a morpho lepke, ám érdekes módon a fényezés valójában nem tartalmaz kék színű anyagot, hanem a fény interferenciája miatt látszik kéknek. Valójában a különböző színtelen anyagok rétegein áthatoló fény adja az emberi szem által látható különleges színt.
Hirdetés
A gitár juharfa nyaka magasfényű réteget kapott, a mélykék, polírozott fogólap alapanyaga a Richlite, egy különösen stabil, kopás- és nedvességálló kompozit anyag, amelyet a Fender Custom Shop első ízben használ. A maga 12 colos átmérőjével a fogólap laposabb a hagyományosnál és 22 közepes méretű, rozsdamentes acél pozíciójelölővel rendelkezik. Sötétített színpadon a fehér Luminlay jelölők élénk kék színben világítanak. A koptató rögzítésére hagyományos fekete csavarokat használtak, amely letisztult autóipari hatást kelt, miközben a pickupok a Fender Noiseless Single Coil megoldásának legújabb generációi – a Fender Custom Shop szintén első ízben használta ezeket. A gitárfej szintén mélykék fényezésű és krómozott Fender logóval rendelkezik. A gitárhoz járó egyedi tartó szénszálas textúrájú műbőr kárpitozást kapott, fekete bőr betétekkel és belül hímzett Lexus logóval.A Fender egy legendás márka, amely hatalmas lábnyomot hagyott a zene világában. A Lexus büszke arra, hogy velük közösen alkothatta meg ezt a különleges gitárt, amely a márka egyedi formajegyeit és a különleges mélykék fényezést viseli magán” – fogalmazta meg gondolatait a gitárról Brian Bolain, a Lexus International vezetője. „A partneri együttműködéssel szeretnénk felhívni a figyelmet a Fender Custom Shop és a Lexus kimagasló minőségű kézműves képességeire. Mindkét márkának az a célja, hogy különleges és személyes élményeket okozzon az ügyfelek számára.
Hirdetés
Forrás: Smarter Média
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?