Globálisan elvárt minőséggel cserélik a szélvédőt itthon

Elindult a Sekurit Partner programja hazánkban is, a minőségi szélvédő-cserét garantálják

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új szintre lépett Magyarországon a szélvédő-csere, a Sekurit Partner programjába csak olyan szerviz kerülhet, aki a globálisan elvárt minőséget tudja biztosítani, itthon ez elsőként a Pilis Autóüveg.

10 éves történetének egy újabb, hatalmas fejezetéhez érkezett a hazai Pilis Autóüveg kft. Magyarországon elsőként csatlakozhattak a Sekurit Partner programjához, mely globális szinten elvárt minőségbiztosítást jelent. A Sekurit Partner egy minőség-program, amelynek keretei között a szerviz elköteleződik a minőség mellett, legyen szó anyag- és alkatrész használatról, a műhely megjelenéséről, a szerelők rendszeres autóüvegezési képzéséről, a technológiai folyamatokról, az ügyfelek elégedettségének méréséről. Emellett a több mint 80 éves múltra visszatekintő és a globális piac mára úgy 50%-át lefedő Saint-Gobain üvegeit használják.
Hirdetés
A francia központú Saint-Gobain élen jár a szélvédő fejlesztésben mint személyautó, mint haszongépjárművek terén. Egy szélvédő mára sokkal több, mint azt gondoltuk volna valaha, már nem csak a biztonságról kell gondoskodniuk a fejlesztésekkor, az autók új rendszereihez is kompatibiliseknek kell lenniük. Gondolunk itt a vezetéstámogató rendszerek szenzorjaira, amik a szélvédő belső oldalán rögzítettek. Ezek a szélvédő cseréjekor leszerelésre kerülnek, majd újra vissza, ezután egy speciális kalibráláson is át kell esnie a kameráknak, hogy minden ugyanúgy működhessen, mint előtte. Azokat a szélvédőket, melyeket head-up display, azaz szélvédőre vetítő kijelzővel felszerelt autókban alkalmaznak, speciális eljárás alá vetik, és ez még csak a kezdet, egész pontosabban a Saint-Gobain legutóbbi fejlesztése, a jövő pedig ennél sokkal színesebb. A Pilis Autóüveg Garam utcai szervizében kaptunk bepillantást a terveikbe. A Saint-Gobain szerint, akárcsak az önvezető funkciók, úgy a szélvédő technológia is rohamos fejlődésen fog keresztülmenni. Számos kijelzőt, visszajelző panelt integrálhatnak bele, eltűnhet a klasszikus visszapillantó tükör és a napellenzőt is új technológia válthatja, mely a szélvédőn érintéssel lesz aktiválható. Ezek persze a színes jövő terveinek darabkái, ami persze garantálható, hogy a mai állapotnál sokkal többet fog jelenteni autónk legfőbb üvegfelülete.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?