Golf GTE a 150 milliomodik Volkswagen

Volkswagen: 80 év, 150 millió autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Konnektoros hibriddel ünnepelte 150 milliómodik autóját a Volkswagen Wolfsburgban, ami ráadásul egy a legnagyobb számban eladott Golfokból.


Nem sokkal a Volkswagen T-Roc bemutatását követően ismét maga felé fordítja figyelmünket a német gyáróriás. 80 évvel alapításuk után a 150 milliomodik autójukat ünneplik. Az igen szép kerek gyártásszámot egészen véletlenül egy kék Golf GTE viseli, ami a Volkswagen jövőjét szimbolizálja, hiszen sportos plug-in hibridként próbálja elfogadtatni az autózás elektromos jövőjét a szélesebb közönséggel. Az ünneplést természetesen Wolfsburgban tartották, a Volkswagen főhadiszállásán, ahol a százötvenből 44 millió modellt gyártottak a nyolc évtized alatt. Egyébként jelenleg 60 gyárat üzemeltet a Volkswagen, 14 országban, ahol több mint 60 különböző modellt gyártanak.
Hirdetés

A Volkswagen Golf ráadásul még egy különleges szimbólummal rendelkezik, hiszen 2007-ben átlépte a 25 milliós gyártásszámot is, ami még a legendás Bogárnál is többnek bizonyult. Mára több mint 34 millió fogyott az épp hetedik generációját taposó népautóból, így érthető módon rekorder. Mögötte a Passat jön 20 millióval, majd a Jetta 19,5 millióval, negyedik pedig a Polo 17 millió példánnyal. „150 millió autó azt jelenti, hogy 150 milliószor váltottuk valóra azok álmát, akik saját autót akartak.” - tette hozzá Dr. Herbert Diess vezérigazgató. „Köszönjük minden Volkswagen dolgozónak, akik nélkül ez a mérföldkő nem jöhetett volna létre.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?