Goliath névre hallgat a hatkerekű Chevrolet Silverado

A Hennessey tuningcég készítette a különleges változatot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hennessey szokásához híven megint látványosat alkotott, immár három tengellyel is létezik Chevrolet Silverado, ám a teljesítmény sem maradt a gyári értéken.

Hennesseytől nem idegen a pickupok átalakítása, a végeredmény mindig egy látványos és izmos platós jármű. A tuningcég eddig a Ford F150 alapú Hennessey VelociRaptor 6x6-tal kedveskedett a hatkerekű pickupra vágyóknak, ám most a Chervolet Silveradót toldották meg plusz egy tengellyel, így kéttagúra nőtt a háromtengelyesek kínálata. A találó nevű Goliath 6x6 húsz centis tartományban állítható felfüggesztést, illetve 6 darab 20 colos felnit kapott terepgumikkal. A tuningműhely saját tervezésű első-hátsó lökhárítókkal szereli a Silveradót, ezen kívül pedig hosszabb plató, bukócső és kiegészítő LED világítás is jár a nem mindennapi platóshoz.
Hirdetés
A hatalmas pickup orrába egy 6,2 literes V8-as kerül turbófeltöltéssel, a motor maximális teljesítménye 705 lóerő és 915 Nm, mellyel 4,5 másodperc alatt éri el 100-at. A Hennessey három év és 58 ezer kilométer garanciát vállal az óriás pickupra, ám aki kevesli a 715 lóerőt, az kérheti 818 lóval is, ám cserébe le kell mondania a garanciáról. A Goliath 6x6 korlátozott darabszámban készül, összesen 24 példányon kell megosztozniuk azoknak a vevőknek, akik a hatalmas szörnyért hajlandóak kifizetni a 109 millió forintnak megfelelő összeget.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?