Gondoltad volna, hogy nem Škodákkal újít a cseh rendőrség?

10 új BMW-vel gazdagodott a cseh rendőrség, és ez csak a kezdet!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre 10 darab, a rendőrségi használatra felkészített BMW modellt vett át a cseh rendőrség, ám ez egy jóval nagyobb megrendelés első része csupán.

A Cseh Köztársaságban a rendőrség nem kevesebb, mint 70 járművet rendelt a BMW-től, ebből a mennyiségből érkezett meg nemrég tíz példány. Mind a tíz autó egy 540i xDrive Touring, amelyeknek egy része, egészen pontosan a fele az autópályák felügyeletére szolgál majd, és feltűnő rendőrségi fényezésben pompázik. A fennmaradó öt jármű "civilben" marad, tehát semmiféle jelölés nem mutatja majd, hogy rendőrautók, ettől függetlenül ugyanúgy alkalmasak lesznek nagy sebességű üldözésekhez. A BMW 540i xDrive kombit lágy hibrid, háromliteres hathengeres motor hajtja, amely 335 lóerős, a forgatónyomaték pedig 449 Nm. Az erőt nyolcfokozatú automatikus sebességváltó továbbítja mind a négy kerék felé. Arról egyelőre nincs információ, hogy a többi autó is 540i xDrive Touring lesz-e.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?