Goodwood Vintage

Goodwoodban 50 év legcoolabb brit szerkói

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A negyvenestől a nyolcvanas évekig tartó időszak legcoolabb brit cuccait gyűjtik össze a Goodwood Vintage-ra, ahol a miniszoknya mellett a Mini is jelen lesz.

Ha Goodwood, akkor igazi őrület, és ez nemcsak az évente megrendezett sebesség fesztiválra igaz.
Augusztus 13-15. között ugyanis az egykori híres versenypályán és környékén a negyvenestől a nyolcvanas évekig tartó időszak cool brit termékeit gyűjtik össze.
Lesz divatbemutató, zene, film, tánc és természetesen autók sokasága.
A negyvenes évek népszerű családi Fordjai mellett egzotikus Rolls Royce-ok is láthatók lesznek, mint ahogyan a hatvanas évek sztárja, a Jaguar E-Type, az Aston Martin DB5-ös vagy a Mini is. De a hetvenes-nyolcvanas évekből olyan ismerősökkel is találkozhatunk, mint a Ford Capri, a Triumph 2500, az Austin Metro, a Ford Sierra XR4i vagy a Lotus Esprit Turbo.

Külön területet kapnak a lakóautók és a lakókocsik, de az öt évtized brit taxijai, rendőrautói, tűzoltóautói, tejszállítói is jelen lesznek, mint ahogyan az ötvenes-hatvanas évek mikró autói is.
A rendezvényen kiemelt szerepet kap az idén hatvan éves Volkswagen Type 2 Transporter, amely ugyan nem brit termék, de elég erősen része lett az ottani kultúrának.
Szóval a retroőrülteknek mindenképpen Goodwoodban a helyük.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?