Gördeszkás mutatvány autóval

Kickflipet nyomott a profi deszkás a kis Chevy-vel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gördeszkával nincsen a mozdulatsort beindító rámpa, csak két lábára támaszkodhat a trükköző.

A kickflip alapvető gördeszkás trükk, sok más mutatvány alapja, de azért nem a legkönnyebb feladat, főleg kezdőknek. Lényege, hogy miután a földtől elpattintottuk a deszkát (ollie), az első - vagy hátsó, de akkor heelflipnek hívják - lábunkkal úgy húzzuk meg oldalirányban, hogy amíg a levegőben van, forduljon 360 fokot a saját hossztengelye körül. Így néz ki lassítva a gyakorlatban: Az 1974-ben született Rob Dyrdek igazi istenség a gördeszka világában, saját márkát üzemeltet, saját tv-műsora van, és pályafutása során huszonegy különféle gördeszkával kapcsolatos Guinness-rekordot állított fel, némelyiket azóta megdöntötték. Miután meglovagolta a világ legnagyobb gördeszkáját is, most autóba oltotta szenvedélyét, és bevállalt egy kickflipet egy Chevrolet Sonic (Aveo) volánja mögött. Igaz, hogy a pörgetéshez és az érkezéshez építettek neki két külön dugóhúzóban csavarodó rámpát, de maga a vállalás így is szép.
Hirdetés
Különösen érdemes a leérkezés utáni pillanatokban figyelni Dyrdek arcát: szerintünk ő nem fogadott volna arra, hogy sikerül az ugrás. Mimikája viccesen leírja az elszántság, a meglepetés, majd az érkezés utáni meglepődés és megkönnyebbülés stádiumait.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?