GR Yaris utánzat Toyota IQ alapokon, Kawasaki motorral? Íme!

Furcsa tuningszörny készült japánban egy 2+2 üléses Toyotából: te eljátszanál vele?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A projekten dolgozó szerelő Twitterén értesült a világ a kellően beteg alkotásról, amit a 2022-es Tokiói Autószalonon mutatnak majd be részletesebben. A "GR Yaris Jr." névre keresztelt Kawsaki motoros IQ ráadásul állítólag úgy is megy, ahogy kinéz.

Nem meglepő, hogy a GR Yaris minden benzinvérű abszolút kedvence lett, hiszen gyakorlatilag egy utcán is használható raliautót árul a Toyota. Ami már érdekesebb, hogy most épp egy Toyota IQ-ból készült egy különleges GR Yaris utánzat: a Smartnál alig nagyobb 2+2 üléses városi kisautó idén karácsonyra egy Kawasaki motort kapott a hátsó ülései helyére. Természetesen ehhez egy látványos GR Yaris stílusú bodykit is társul, amitől még zavarosabbá válik az összkép, elsőre igen nehéz megmondani, hogy mit is látunk pontosan.
Hirdetés
A kisautó bent kagylóüléseket, háromküllős MOMO sportkormányt és egyedi műszerfalat kapott, amelyen a központi képernyő nem infotainment célokat szolgál, hanem telemetria adatokat mutat. A hátsó ülések helyére pedig nem is akármilyen Kawasaki erőforrás került, hanem egy ZX-14R négyhengeres, 1,44 literes, 211 lóerős motorja, amelynek kipufogóját a hátsó oldalablakon vezették ki. Hogy ez miként mozgatja a kis kasznit, azt csak sejteni lehet: valószínűleg nem dísznek kerültek rá a már-már komikusan széles hátsó gumik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?