GT5 névvel jöhetnek a legerősebb nagyméretű Porschék

A Porsche levédette a GT5 nevet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valószínűleg a Porsche még jobban ki akarja nyitni a pénzeszsák száját: GT5 névvel jöhetnek a Panamera és a Macan legerősebb kivitelei.


Nagy biznisz a legendásból tömegcikket csinálni. Porsche 911 GT2, GT3 - elég nagy nevek, amik mellé vezethetőségével a Cayman GT4 is felkerült a listára. Hozzájuk képest böhöm nagy luxusautó a Panamera, és az illegős-billegős suv Macan. Azaz lenne, de nem azok, máskülönben a nagy múltú sportkocsigyár nem vette volna őket a nevére. A hamisítatlan sportkocsi-érzést kedvelők és keresők szemében ezek a termékek nem is "igazi" Porschék, de a vásárlók zöme nem így látja ezt. Sőt, ha nem lennének ezek a tömegcikkek, amikben nagyot tud kaszálni a agyár, akkor a 911-es sem lehetne olyan amilyen. Ez a kölcsönhatás oda- és vissza irányban is igaz, így lesz a fenti nem éppen keményvonalas Porschékból még erősebb sportváltozat.
Hirdetés
A brit Autocar szerezte az információt a GT5-ösök érkezéséről, amiben az az érdekes, hogy a GT5-nek nincs motorsportos megfelelője, szemben az FIA által hitelesített és a Porsche nevezéktanában is használt GT2, GT3 és GT4-gyel szemben. Ebből adódik a feltevés, hogy csak olyan autóra kerülhet rá, amitől a pályaversenyzés idegen. A gyár hivatalosan ezt még nem erősített meg, de korábban volt róla szó, hogy a GT sorozat ilyen irányban is bővülhetne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?