GTA Hungary: Elkötötte és rommátörte a kocsit, majd elsétált

A 17 éves fiú tudta hol a kulcs, csak azt nem, hogy hol a fék

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztus 7-én éjszaka ellopták egy Bojti férfi kocsiját, de mire reggel megtette a bejelentést, már meg is találták összetörve a 17 kilométerre található Berekböszörményben. A rendőrök egy 17 éves fiút állítottak elő, aki beismerte a történteket.

2021. augusztus 8-án reggel egy közel sem mindennapi bejelentéshez volt szerencséjük a Hajdú-Bihar megyei rendőröknek egy az éjszaka folyamán a ház elől elkötött autóról, tekintve, hogy az már meg is volt. Maga a bejelentő mondta el, hogy az autóját már megtalálták Berekböszörményben, összetörve. A rendőrök részletes adatgyűjtése és tanúkutatása is érdekes lehetett, hiszen még aznap megtalálták az elkövetőt: a látókörükbe került egy fiatalkorú fiú. A bojti srácot még aznap előállították a rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A lopásról és az autó összetöréséről egyaránt részletes beismerő vallomást tett.
Hirdetés
Mindezek alapján kiderült: a 17 éves fiú jóban volt a sértett testvérével, így tudta, hogy hol tartják a házban a piros Honda kulcsát. A sztori igazi GTA-ba illő történet: hirtelen jött az ötlet, hogy kocsikázna egyet, ezért az éj leple alatt surrant be a haverjáék lakásába. A slusszkulcs megszerzése után - hogy a család ne keljen fel - pár métert arrébb is tolta a Civicet, és csak akkor indította be, amikor a háztól megfelelő távolságra ért. A "kocsikázás" gyorsan véget is ért, a fiú mindösszesen 17 kilométerre jutott, Berekböszörményben ugyanis az árokba csapta és az oldalára borította az elkötött Civicet. Ő maga nem sérült meg a balesetben, úgyhogy kimászott a kocsiból és gyalog folytatta útját, szerencsére több autót aznap este már nem lopott el, vagy legalábbis nem derült ki. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?