Guinness-rekord: Passat TDI 3 literes fogyasztással

Így tolja a Volkswagen a dízelmotort Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két amerikai specialistával a volánjánál 3 l/100 km-es fogyasztással szelte át az USA-t egy Volkswagen Passat. Guinness-rekord, dízelpropaganda.

Új Guinness-rekordot ért el a Volkswagen, ugyanis Wayne Gerdes és Bob Winger 3,0 l/100 km-es átlagfogyasztással szelte át az Egyesült Államokat, ami a standard belsőégésű motoros és a hibrid autók kategóriájában is csúcs. A profi spórmesterek egy 2,0 literes, 140 lóerős, 6 fokozatú manuális váltóval szerelt Passat TDI szedánnal látogatták meg mind a 48 egybefüggő tagállamot, az össztáv 13 071 km volt. A korábbi rekord 3,4 és 3,6 l/100 km-ről szólt, utóbbi a legjobb hibrid eredmény. Jonathan Browning, a VW amerikai ügyvezetője közleményében természetesen nem győzte méltatni a TDI Clean Diesel technológiát, de azt azért jó szívvel senkinek nem kívánjuk, amilyen körülmények között történhetett ez a rekorddöntés június 7. és 24. között. A már számtalan modellel számtalan rekordot elérő Gerdes elmondta, hogy nyilván bevetettek pár trükköt is, de a lényeg az egyenletes (khm, nem gyors) tempó, nem nagyon szabad se gyorsítani, se fékezni, előre kell gondolkodni, milyen útszakasz jön, stb.
Hirdetés
A Volkswagen-csoport amerikai dízeloffenzívájáról már mi is több ízben beszámoltunk - odaát sincs kolbászból a kerítés, egyre több személyautóba töltenek gázolajat, s utaznak a minél szerényebb fogyasztásra, a minél komolyabb hatótávra és a minél gazdaságosabb üzemre...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 01:53
  Permalink

  [i]“Amerikában érezhetően jobb a levegő minősége még a sok benzinzabáló V8 ellenére is, mert nincs ott ez a sok gyilkos részecskét okádó dízel szutyok. Clean Diesel haha, szép parasztvakítás.”[/i]
  Dehogynem! Ott vannak a hatalmas nyergesvontatók, nem tudom milyen súlyhatárral, de szerintem többel mint 20 tonna. Mind diesel. Repesztenek személykocsi módjára, megrakottan, személykocsikat is előzgetve a belső sávban. Inkább az, hogy nagyobb a légtér, tágasabbak az utak és környékük, mindenütt erdősáv, nem egyszer 50-100-200 méter széles erdősáv az autópálya két útteste között. Személyautóból és kisteherautóból valóban kevesebb a diesel. VW-t 99%-ban Európából kivándorolt vesz.

 • 2017.10.30. at 01:53
  Permalink

  Clean Diesel, Think Blue beindult a VW paraszthülyítése. Nem elég nekik a EU? Az EU-t már teljesen képükre formálták, mindenki a dízelt dicsőíti. Ja! Manuális váltó? Ott???

 • 2017.10.30. at 01:53
  Permalink

  Amerikában érezhetően jobb a levegő minősége még a sok benzinzabáló V8 ellenére is, mert nincs ott ez a sok gyilkos részecskét okádó dízel szutyok. Clean Diesel haha, szép parasztvakítás.

 • 2017.10.30. at 01:53
  Permalink

  Az tuti hogy nem fogjak az igazat bevallani
  De en nem igazan vagyok oda az ilyen csucsokert mivel az osPassat 1.6D (85-86os?az a lapos)
  5ot evet vegyesben Osok Jettaja 1.6TD 5,5ot mostani Mondeo 5,5-6,5
  Szep eredmeny a 3liter de ha en is hasonlo trukkoket vetettem volna be lehet en is
  megkozelitem ezket az ertekeket.
  Mondjuk aki dizeles tudja.
  De en nem azert tartom az autott hogy ennyire sporoljak tisztaba vagyok hogy a haladas
  uzemanyaggal jar ha sokat sporolok mashol bosszulja meg a technika

Vélemény, hozzászólás?