Gulf Mustang, potom 40 millió forintért

800 lóerős stílusos szörnyet faragtak a Mustangból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Népszerű fényezés a Gulf kék-sárgája, amit leginkább az autósport iránt fogékonyak értékelnek a legtöbbre. A Fordokra szakosodott Roush után egy ismeretlenebb tuningcég is megalkotta a saját interpretációját.

Egy héttel ezelőtt lengette be a Roush Performance, hogy saját Gulf témájú Mustangot épít, de csak egyetlen darabot, viszont a Brown Lee Performance nem elégedett meg ennyivel, hiszen ők jóval többet készítenek a saját verziójukból. A tuningcég természetesen nem aprózta el a dolgot, megvásárolták a jogokat is, hogy használhassák a Gulf olajtársaság színeit, amellyel a legendás Ford GT40 aratta győzelmeit a Le Mans-i 24 órás versenyen.
Hirdetés
Persze tuningcég lévén a BLP nem csak a kasznit színezte ki, hozzányúltak a motorhoz is. Olyannyira, hogy 800 lóerőt sikerült előcsalogatni az ötliteres V8-as motorból, amit a tízfokozatú automata vagy a hatfokozatú manuális sebességváltó továbbíthat a hátsó kerekek felé, az ügyfél ízlésének megfelelően.
A karosszérián a színen kívül újdonság még a szénszálas műanyagból készült splitter és az ugyanilyen anyagból születő küszöbök, de kapott még hátsó szárnyat is Gurney-lapocskával, illetve hangsúlyos diffúzort. A Tennessee államban működő tuningcég 119 darabot készít a különleges Mustangból, természetesen mindet felplecsnizve a sorszámmal. Ám nem mérik olcsón, hiszen körülbelül 40 millió forintnak megfelelő mennyiségű dollárért cserébe vihetik haza a megrendelők.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?