Gyakrabban fertőtleníti a pihenőhelyeket a Magyar Közút

Új intézkedéseket vezet be a Magyar Közút Zrt. a járványügyi helyzetre való tekintettel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A közúthálózat fenntartói is reagálnak a kialakult helyzetre, szünetel a személyes ügyfélszolgálat, az alkalmazottak új munkarend szerint dolgoznak, és tisztábban tartják a pihenőhelyeket.

A Magyar Közút Zrt. hazánk egyik legnagyobb állami vállalata, 6000 fős dolgozói létszáma miatt fokozottan kitettek a járvány okozta veszélyeknek, így új intézkedéseket vezetnek be alkalmazottaik és az ügyfelek védelme érdekében. Az általuk kezelt közúthálózatot és az ehhez tartozó kiegészítő infrastruktúrát sokan használják nap mint nap (bár ez valószínűleg csökkenni fog, ahogy egyre több ember marad otthon), így ott is megelőző óvintézkedéseket hoznak. A tengelysúlymérő állomásokon a személyes ügyfélszolgálatot, illetve az ügyfélforgalmat 2020. március 16-án, hétfőn függesztik fel, illetve a megyei telephelyeken is korlátozzák ezeket. Az internetes felületek természetesen továbbra is üzemelnek, a www.kozut.hu oldalon van lehetőség ügyintézésre, a túlsúlyos és túlméretes járművek engedélykéréseire a https://uvreoffice.kozut.hu oldalon van lehetőség. Bezárják továbbá a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumot is - ezek az intézkedések határozatlan időre szólnak. A vállalat elmondása szerint az utóbbi két hétben már végeztek megelőző tevékenységeket a hatáskörükbe tartozó, sokak által látogatott helyeken, ezek mostantól még gyakoribbak lesznek: a gyorsoforgalmi pihenőhelyek napi fertőtlenítését megduplázták, a kiemelt pihenőknél és benzinkutaknál pedig többször, naponta akár 4-5 óránként is beavatkoznak. A cég tevékenysége országosan 140 helyszínre vonatkozik, ahol a munkavállalók védőöltözetben fertőtlenítik a WC-ket, utcabútorokat és egyéb berendezéseket.
Hirdetés
Az alkalmazottak munkarendje is átalakul, az otthoni munkavégzésre alkalmas feladatokat ilyen módon végzik, a mérnökségi és fizikai dolgozói állomány pedig 8 helyett 12 órás műszakokban dolgozik - ettől azt remélik, hogy a ritkább műszakváltásnak köszönhetően kevesebbszer utaznak az alkalmazottak a munkahelyre, így kevésbé kitettek a koronavírusnak. A gyorsforgalmi utak 0-24 órás felügyelete továbbra is megoldott. Az egy-egy műszakra beosztott dolgozók összetételét megpróbálják műszakonként változatlanul tartani, hogy esetleges betegség esetén egy dolgozó minél kevesebb munkatársát fertőzze meg. A cég azt is megköveteli tőlük, hogy amennyiben egy kockázatosnak ítélt országból tértek haza, ezt mindenképpen jelentsék a vezetőség számára, ilyenkor természetesen otthoni karantén, illetve kötelező vagy fizetés nélküli szabadságot is előírhatnak a munkavállalónak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?