Gyári állapotú 17 éves sportkocsi gazdát keres! Ingyen

Fizetett hirdetés

Nyerje meg a SportVerda Opel Calibráját!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Márkaszervizben felújították, május 19-én a Hungaroringen az Opel Családi Napon kisorsolják. És ez komoly! Levente, az autószerelő egyedül is tud kánonban énekelni. Ez nem komoly.

Idén márciusban a SportVerda című 60 perces tv-műsor (Sport TV) alkotói gondoltak egy nagyot, miszerint feltámasztanak poraiból egy legendás sportkocsit, az Opel Calibrát. Némi segítséget remélve, felkeresték a hazai Opel márkaszerviz-hálózat központját, akik a „Nem érünk mi rá ilyen hülyeségekre!” hozzáállás helyett melléjük álltak, és elindult a Calibra Projekt.
A szereplők:
  1. Levente az autószerelő, aki esténként egy hagyományőrző asszonykórus vokalistája.
  2. Tordai István műsorvezető, aki a fenti hülyeségeket kitalálja Leventéről.
  3. Egy Opel Calibra, ami újra gyári állapotában ragyog: www.sportverda.hu
  4. A rendezvény: Opel Családi Nap, 2012. május 19. Hungaroring. Belépés ingyenes. Regisztráció: www.legendak.com

Hirdetés
A felújításról Tordai István beszélt:
Nemrég elkészült a Calibra és gyönyörű lett. Hogy pontosan miként sikerült a felújítás végső fázisa, az kiderül az alábbi videóból. Levente elárulta, hogy titkon egy tartós duerre vágyik...” „Mondhatnám, hogy rögös volt az út, amelyen az autónk visszanyerte fiatalkori dicsőségét és mesélhetnék izzadtságszagú, olajos alkarú idegeskedésekről, de ilyen nem volt. Sőt, a márkaszerviz hűvös professzionalizmusa a vége felé már átcsapott nálam egyfajta unalomba, amit Levente vesztére azzal próbáltam ellensúlyozni, hogy hülyeségeket találtam ki róla, melyeket persze nem tartottam meg magamnak.”
„Az első rész forgatása még egy laikusnak is – mint amilyen én is vagyok - tartogatott izgalmas elemeket, ugyanis akkor döntöttük el, hogy a három Calibra közül melyiket fogom megvenni. Először jött Sanyi a „Csalódásmentes Calibrájával”, Levente átnézte a kocsit, és Sanyi amilyen frappáns belépővel érkezett, olyan lehangoltan távozott. Majd a határszélről megérkezett egy nagyon szép autó, én egyből belelkesedtem, Leventének voltak ugyan aggályai, de összességében felújíthatónak tűnt a verda, aztán betoppant Jenő. Calibrájának se eleje, se oldala, de Jenő mégis magabiztosan győzködött, Levente szemében pedig megjelent az a bizonyos tűz. Átvizsgálás, csodálkozás és aláírás Jenővel. Megvettük! Tanulság: Az átvizsgálás maximum egy órát vesz igénybe, nem drága, és rengeteg pénzt spórolhatunk vele.”
A Calibra Projekt I. – Megvétel:
Még aznap neki is ugrottunk. Kiszerelték azokat az alkatrészeket, amelyeket mindenképpen cserélni kellett és azokat, amelyek nem gyáriak. Ekkor derült ki Leventéről, hogy ő valójában egy hagyományőrző asszonykórus tagja…
A Calibra Projekt II. – Szétszedés:
Következett a futómű és a fékrendszer. Mondhatnám, hogy rengeteg volt a csúszás, mert nem jött le egy csavar, nem érkeztek meg az alkatrészek időben, de ilyen nem volt, ezért kezdtem unatkozni, és ha én unatkoztam, azt jórészt Levente bánta. Kiderítettem róla, hogy régebben Szűcs Judit háttértáncosa volt. Időközben összeállt a mára világhírű Szerviz Quartett is, akik előadták a Hopp-Héjj-Hopp című táncjátékot…
A Calibra Projekt III. – Futómű és fékjavítás:
Mit nekünk egy mezei kanálhajlítás!? Levente a puszta létezésével képes volt felemelni az autót! Csak álltunk és bámultunk… Aztán felújítottuk a motort.
A Calibra Projekt IV. – Motorjavítás:
Amikor belekezdtünk, úgy hittem, lesz egy tisztességes autónk a végére, de azt, hogy 17 évet szinte nyomtalanul el fognak tüntetni, nem gondoltam volna. Könnyes szemekkel fogom átadni a kulcsát május 19-én.
„Még valami: aki megnyeri az autót, az kap hozzá 1 év assistance szolgáltatást az Europ Assistance-tól és 1 év kiterjesztett garanciát a CarGarantie jóvoltából. Jóformán semmit sem kell fizetnie egy éven át!”
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?