Gyári új állapotában kínálnak eladásra egy Evo II-es 190-est

Garanciális Mercedes 190 Evolution II

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egész életét klimatizált garázsban töltötte ez a Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II. Ez várhatóan az új tulajnál se fog változni.

1990-ben mindössze azért készítettek ötszáz darab Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II-es autót, hogy a DTM-ben indulhassanak a versenyautók. Ennek megfelelően a hatalmas méretű hátsó szárnnyal és kiszélesített kerékjáratokkal rendelkező Mercedes 190-es már a maga korában is igen ritka és meglehetősen drága jelenség volt, mára meg különösen az lett, hiszen rengeteget összetörtek az eltelt évek során. Ehhez képest a fotókon látható, eladásra kínált példány, szám szerint a 452. autó olyan, mint új korában.
Mindössze 146 mérföldet, azaz 235 km-t tett meg eddigi élete során ez a Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II, ráadásul a garancia is csak a napokban kezdett pörögni. Az Ebayen eladásra kínált autót áruló ember nemrég vásárolta meg az első tulajdonosától, aki kezdettől fogva azért vásárolta meg az autót, hogy azt később jelentős haszonnal továbbadja. Ennek megfelelően soha nem volt forgalomba helyezve az autó, sőt, még az eladás előtti nagyszervizt se végezték el rajta. Erre nemrég kerítettek csak sort, ennek megfelelően csak most indult a garanciális időszak, azaz tényleg egy gyári új autóval van dolgunk, amelyre még három év garanciát is vállal a Mercedes. Bár valószínűleg aki kifizeti az autóért kért 125 000 dolláros vételárat, az első tulajdonoshoz hasonlóan klimatizált garázsban fogja felbakolni a gépet, nem a közúton fogja használni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?