Gyártják James Glickenhaus második egyedi Ferrariját

Jim versenyez a Nürburgringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 24 órás Nürbugringi futamon akar indulni jövőre James Glickenhaus, ez alkalomból egyedi versenyautót rendelt Maranellóból.

A tőzsdén meggazdagodott James Glickenhaus még 2006 valósította meg az álmát, amelyet az egyedi Ferrari P4/5 by Pininfarina szupersportkocsi jelentett. Azóta boldog tulajdonosa és használója a Ferrari Enzo Ferrari alapokra épített különlegességének. Ennyivel azonban ma már nem elégszik meg. Öt évvel egyedi Ferrarijának elkészülte után indulni akar a nürburgringi 24 órás autóversenyen, e célból újabb Ferrarit rendelt magának. Természetesen nem egyszerű versenyautót, hanem egy P4/5 Competizione névre hallgató gyöngyszemet. Mivel azonban egy tartóssági versenyre bolondság lenne egy, az utolsó csavarig új fejlesztésű és egyedi alkatrészekből összerakott autóval indulni, az alapot jelen esetben egy F430 Scuderia jelenti.
Ezt apró darabokra vágják majd a Ferrari gyárban, majd rákerül a 2006-os P4/5 stílusában megalkotott karosszéria. A felfüggesztés és az erőforrás egy F430 GT2 ALMS versenyautóból jön majd, amely versenyautó létére egészen közel áll az utcai autókhoz is. Ez utóbbi ugyanis talán a legfontosabb szempont, Glickenhaus ugyanis a versenyt követően forgalomba akarja helyezni az autót, hogy aztán azt rendszeresen használja. A projekt még kezdeti fázisban tart, de egy számítógépes ábra már van az autóról, és a kiindulási alapot jelentő Scuderiát is nagy műgonddal emelik épp a kalibrált padlóra, ahol aztán szétdarabolják majd. A P4/5 Competizione egyébként abban a kategóriában indul majd, ahol a Porsche 911 Hybrid is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?