Gyártósoron fotózták az új Jimnyt

Érkezik a Jimny új generációja, már készülnek az első darabok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Suzuki Jimny sokak szerint a legjobb terepjáró, na persze a Lada Niva mellett. Az apró, keskeny tengelytávú alvázas terepjáróból most új generáció érkezik, már készülnek az autók.


A hazai erdészek, hobbi terepjárósok általában két modellben hisznek, a Lada Nivában, vagy 4x4-ben és a Suzuki Jimnyben. Legalábbis az újautó-piacon ez a két modell képes szinte bármilyen terepet meghódítani. A Jimny továbbra is jó terepjáró módjára alvázas, merev tengelyes és persze zárható összkerékhajtású, ám csöppet régi konstrukció - na, a Ladához képest viszont fiatal. Az új generáció már úton van, és nem csak álcázva.
Hirdetés

A formaterv levédetésekor buktak le először, ugyanúgy, mint a Swiftnél, majd megjelentek az álcázott kocsik is az utakon. A forma valamelyest változik, a kedves, gömbölyded formákról szögletes, már-már G Mercis fazonra váltanak. Most újabb fotók kerültek elő, méghozzá amiket a gyártósor mellett lőttek az új terepjáróról. A japánok aprósága ezek szerint a Genfi Autószalonra már biztosan elkészül, így a bemutatására is sor kerül. Az új Jimny ragaszkodik a hagyományokhoz, marad a létravázas felépítés és a zárható összkerékhajtás merevtengellyel, a pletykák szerint viszont könnyű (48 V-os) hibridrendszerrel kiegészített benzinmotor és ötajtós karosszéria teszi majd érdekessé a kínálatot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.12.09. at 11:26
    Permalink

    Jó kis tömbszerű cucc. Szerintem ez egy retrójárgány akar lenni, emléket állít az LJ 80-nak meg a Samurai-nak. Az új Ignis is retró(a Cervót idézi meg). Lehet, hogy retrókorszak kezdődött a Suzukinál? Kár, hogy nekünk, európaiaknak sokat nem mondanak, ill. jelentenek az ősök.

    Ja, és egy másik örömteli hír: úgy tűnik, Suzukiéknál továbbra sem tervezik az egységes márkaarculat bevezetését 🙂

    (Shrank: ha pusztán a terepjáróképességet nézzük, nagyon is pariban van a Niva a Jimnyvel)

Vélemény, hozzászólás?