Gyenge a Golf R? 500 ló elég lesz?

Wimmer Vörös Ördög. Magyarul Golf 500 lóerővel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jól hangzik a 270 lóerő egy kompakt autóban. De a 478 lóerő közel kétszer olyan jól hangzik. Tuningolt Golf R a Wimmer RS-től.

Az átlagnál több esélye van a hétköznapi sofőröknek arra, hogy az úton tartsák a Wimmer RS tuningcég legújabb alkotását, a Vörös Ördög névre hallgató Golfot. Az összkerékhajtáson kívül dupla kuplungos váltó is van a fedélzeten, így két pedál kezelésén kívül csak a kormány tekergetésére kell koncentrálni. No nem mintha ez nem lenne elég nagy feladat egy 478 lóerős kompakt autó esetén. A lelkes tuningolók nem elégedtek meg a Volkswagn Golf R 270 széria-lóerejével, a szívósor, a kipufogó, a motorvezérlés és a turbófeltöltő cseréje után 478 lóerőre emelkedett a legnagyobb teljesítmény, a maximális nyomaték 610 Nm. Emlékeztetőül, kétliteres, négyhengeres motorról beszélünk. A végsebességet elektronika korlátozza 291 km/h-ra, ezek után nem csoda, hogy még a gyárinál keményebb sportfutóművet és erősebb fékrendszert is kapott az autó. Azt nem árulta el a Wimmer RS, mennyit kér ezért az alkotásáért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?