Gyorsabb és jobb infotainment rendszerrel jönnek az új Golfok

Nem csak egy komoly hibajavítást, de új funkciókat is kapnak a Golfok 2022-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak a szoftvert, a hardvert is frissíteni kell, hogy javítani lehessen a Volkswagen Golfok fedélzeti rendszerén. Ezzel a módosítással nem csak gyorsabb lesz az infotainment kijelző, de jobb beszédfelismerést is ad a kompakt kategóriában a VW.

Már a 2019-es megjelenés óta tudja mindenki, hogy a Golf infotainment rendszere nem az igazi, hiszen emiatt még a kiszállítások is csúsztak, aztán vagy 15 000 autót kellett csak Németországon belül visszahívni. Szoftveres frissítések folyamatosan jöttek, ennek ellenére még a 2021 tavaszán nálam járt tesztautóval is voltak ilyen gondok. Szerencsére ennek most vége, nem csak a rendszert, hanem magát a technikát is frissítik 2022-től, 25 százalékkal erősebb processzort és a jelenlegihez képest háromszor olyan hatékony videokártyát szerelnek bele. Természetesen ez nem csak a Golfra érvényes, az összes, azonos hardverrel árult rokona megkapja a változtatásokat.
Hirdetés
A javítások mellett új hangfelismerő rendszert is kapunk, innentől nem csak előre beprogramozott parancsokkal, hanem szabadon is beszélhetünk a Golfhoz, ami megérti, hogy mit mondanak neki, sőt, még azt is beazonosítja, hogy a sofőr, vagy az utas beszélt. Mindemellett a gesztusvezérlés is frissül, hogy kisebb eséllyel lehessen véletlenül funkciókat aktiválni. A Volkswagen elmondása szerint ez a frissítés is jó példa arra, hogy figyelnek a vásárlóikra, és azt javítják, amit szerintük szükséges, hozzá kell viszont tenni, hogy a már forgalomban lévő Golfokat nem lehet majd átalakítani az új szoftver és hardver használatára. Ehelyett a tulajok a gyártó megkeresése után önként jelentkezhetnek majd egy frissítésre, ami a már meglévő eszközt optimalizálja majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?