Gyorsulási versenyek királya lehet a villany-Mustang

1420 lóerővel tépheti az aszfaltot az elektromos Cobra Jet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az első Mustang Cobra Jet előtt tiszteleg a Ford új tanulmányautója. Ahogy az előd az 1960-as években, úgy az utód napjainkban válhat a gyorsulási versenyek királyává

Hirdetés
Tökéletes terep a villanyautók számára a gyorsulási versenyek világa, hiszen már az utcai változatoknál is tapasztalható, hogy micsoda vehemenciával képesek kilőni. Hát még a versenyautók! A Ford Performance ennek bizonyítására az MLe Racecars, a Watson Engineering, az AEM EV és a Cascadia segítségével épített egy prototípust is. A tisztán villanyhajtású dragster negyedmérföldön (402 méteren) alig 8 másodperc alatt végez, végsebessége pedig 274 km/h. Mindezt az összesen 1420 lóerős villanymotorjainak is köszönheti, amelyek bődületes, 1491 Nm forgatónyomatékot is adnak.
Hirdetés
Ennél több részletet azonban nem közöltek a villanymotorokról, illetve azt sem lehet tudni, hogy mekkora akksipakk kapott helyet a prototípusban, és mekkora a versenyautó tömege. Azonban az év vége felé élőben is megmutatják, benevezve egy valódi gyorsulási versenyre, bizonyítandó a képességeit.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?