Gyorsulással szakít fejet a villany-farkas

Farkas 4 kerékkel: e-Wolf Alpha-2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közeledik az e-Wolf Alpha-2 sportkocsi bemutatója, és a gyártó elárult néhány fontos, egyben izgalmas adatot az elektromos meghajtású gépről.


Szemből úgy néz ki, mint egy Ferrari Enzo, nyaki izomlázat okozó 3,9 másodperces 0-100-ig tartó gyorsulásával abszolút partiban van a Ferrarikkal, Porschékkel, és a gyárilag kihegyezett német prémium sportszedánokkal, 300 kilométeres hatótávolsága - tudásához mérten - kiemelkedően jó érték, egyedül a 230 km/órás végsebesség tűnik szerénynek, amivel fej-fej mellett képes haladni a MINI Coupé Cooper S változatával.
Eme rövid jellemzés az e-Wolf Alpha-2 sportkocsiról született, amely belsőégésű erőforrás helyett két villanymotorral képes hang- és emissziómentesen száguldani. A cég 2012-re ígéri a 280 kW (381 LE) összteljesítményű, 800 Nm maximális forgatónyomatékkal rendelkező "villany-farkast", amely az említett távolságot egyetlen feltöltéssel képes megtenni. Az előrendelések felvétele hamarosan megkezdődik, az alapár előreláthatólag 245 ezer euró lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?