Gyorsulnál egy fészer ellen?

Gyorsulási versenyre nevezett be a kerti építmény

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy gyorsulási versenyen általában érdekesebbnél érdekesebb járgányok sorakoznak fel a rajtvonalon, de egy fészer még a sokat látottakat is meglepheti.

Egy gyorsulási versenyen sok érdekes, gyárilag is erős járgány vagy tuningolt kedvenc gurul a rajtvonalhoz, ám

nemrégiben párját ritkító esemény történt egy angliai versenyen.

Egy ilyen eseményhez teljesen illő tuningolt Vauxhall (Opel) Astra H várakozott a rajtvonalon, amikor nem kis megdöbbenésre egy fészer foglalta el a szomszédos pozíciót. Persze nem holmi átlagos, mozgásképtelen építményt toltak oda, hanem egy teljesen önjáró, fából készült létesítmény gurult a rajtvonalhoz.
Hirdetés
A nem mindennapi induló ellenére a versenyt megtartották, melyben nem kis meglepetésre a kerti létesítmény győzedelmeskedett, a célvonalat 138 km/h-ás sebességgel lépte át, a negyed mérföld megtételéhez pedig 15,5 másodpercre volt szükség. A fabódé alatt egy 1999-ben készült Volkswagen Passat B5 rejtőzik, ám a 20 éves középkategóriás modell némi tuningon is átesett. A koros Volkswagen ugyanis elbúcsúzott gyári erőforrásától, amit az Audi RS4 (B7) 4,2 literes V8-as motorjával pótoltak, ám a tulajdonos nem elégedett meg a gyári 420 lóerővel, ezért a motor némi tuningot is kapott, így a végeredmény 450 lóerő lett.

A hatalmas légellenállású négykerekű súlyáról nincsenek adatok, ám egy fészerhez képest így is remek eredményt produkált a versenyen.

Az elért eredménynél is érdekesebb, hogy rendszámmal is rendelkezik a létesítmény, így a közúti forgalomban is részt vehet a kerti épület, itthon vajmi kevés esélyünk lenne rendszámot szerezni erre az alkotásra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?