Győzelemmel zárta Dakar karrierjét a Peugeot

A Peugeot kiszáll a Dakarból, de Sainz még megnyerte az ideit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Célba ért a 2018-as Dakar mezőnye, a Peugeot zsinórban harmadjára nyert, Carlos Sainznak pedig ez a második győzelme. A Peugeot-nak ez szép zárás, jövőre már nem indul a gyári csapat.


Véget ért a 2018-as Dakar rali, a Dél-amerikai verseny megfogyatkozott mezőnyének legkitartóbbjai célba értek. Carlos Sainz az utolsó szakaszt kilencedikként fejezte be, de így is maradt 45 perc előnye összesítettben, így az autósok közt ő az abszolút győztes a Peugeot-val. A 3008-as külsőt öltő épített buggykkal rajthoz álló Peugeot négy pilótája Sainz, Peterhansel, Sebastien Loeb és a korábbi motoros, Cyril Depres voltak idén, és utoljára. A Peugeot ugyanis kiszáll a Dakar versenyzésből, a nagy visszatérő három zsinórban szerzett győzelemmel távozik az év legnagyobb raliversenyétől, de ki tudja, ahogy 1990-ben is ki-, majd 2015-ben visszaléptek, úgy visszatérhetnek még.
Hirdetés

Motorral az osztrák Matthias Walkner volt a leggyorsabb, bár az utolsó szakaszon csak a 8. időt futotta, abszolútban vitte a prímet és egyben ő lett az első osztrák motoros bajnok a Dakar történetében. Kamionnal a lényegében ellenfél nélkül maradt Eduard Nikolaev, Evgeny Yakovlev, Vladimir Rymakov hármas lett a befutó a Kamazzal, az orosz trió közel négy órát vert a második helyezett kamionos versenyzőre. Szalay Balázsnak és Bunkóczi Lászlónak már a negyedik napon fel kellett adniuk a 2018-as Dakart, az újonnan épített Opel Crossland X raliautó önindítója az egész éjszakás szerelés ellenére is feladta a harcot. Hazaérve újjáépítik az autót, majd jövőre újra rajthoz állnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?