Ha ez a Nissan GT-R utódja, mi benne vagyunk

710 ló, őrült dizájn, versenytechnika a legújabb GT-R tanulmányautóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Legelőször 50 évvel ezelőtt került GT-R embléma Nissan Skyline-ra, ugyanabban az évben megszületett a világ autódizájnját később meghatározó Italdesign, most a kettőt összeolvasztották.


Az Italdesign sosem rajzolt autót a Nissannak, nem mintha ez baj lenne, a japánok így is jellegzetes darabokat adtak a világnak. Mint például a GT-R sorozat, aminek első példánya épp 50 évvel ezelőtt készült el, épp akkor amikor az Italdesign is megalakult. Egymás nélkül is megoldották ezt az 50 évet, most viszont megmutatták, mit csinálnának együtt. A GT-R50 lett a szerelemgyermek, amire már most azt mondanánk, hogy jöhet következőnek.Erről azonban nincsen szó, csupán arról, hogy egy kiállítási darabot építettek, amit határtalan GT-R-ként aposztrofálnak. Ez már ránézésre is egyértelmű, a formaterv ugyanis elég merész, sőt, nagyon tanulmányautós, ugyanakkor az alapja a jelenlegi GT-R. Kiszélesítették a karosszériát, a tetőből pedig 5,4 centit vágtak vissza, a legérdekesebb részlet mégiscsak az aktív hátsó szárny, ami a kocsi teljes szélességét átéri. Mindezt egy különleges matt szürke és matt arany fényezéssel fejelték meg.
Hirdetés

A határtalanság nem csak a kinézetre vonatkozik, a GT-R kézzel összeszerelt 3,8 literes V6-osát masszívan felhúzták. A GT3-as versenyautóban is használt turbók és levegőhűtők kerültek rá, erősebb dugattyúkat és hajtókarokat, továbbá nagyobb igénybevételre tervezett kenőrendszert kapott. Magasabb nyomáson üzemelő üzemanyag-rendszerrel és erősebb, valamint átdolgozott főtengellyel szerelik. A végeredmény 710 lóerő 3600 és 5600-as főtengely fordulat között, amit erősebb differenciálműveken keresztül juttat el mind a négy kerékhez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?