Ha ez lesz a Genesis jövője, nagy kár, hogy kimaradunk belőle

Csodás kupét húzott elő a Hyundai prémium márkája

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ez sajnos nem az a Hyundai Genesis, amiből még mi is kaptunk, ez a kupé az amerikai prémium márka jövőjét vetíti elő, és most kezdhetünk csak igazán irigyek lenni.


Dübörög a New York-i Autószalon, a márkák pedig sorra húzzák elő azokat a modelleket, tanulmányautókat, amiknek nem a Genfi Autószalon volt a megfelelő hely a leleplezésre. Vagy azért, mert csak amerikai modell lesz abból, amit mutatnak, vagy azért, mert az adott márka csak ott létezik. Ilyen a Genesis is, a Hyundai amerikai prémiummárkája. Bár a koreaiak mutattak egy elég szép négyajtós kupét Genfben, azért az Essetia GT mellett nem azé lenne a reflektorfény.
Hirdetés

Egy csodás kétajtós, ráadásul felfelé nyíló ajtós kupét mutatott most a Genesis, ami külsőre és belsőre is kifinomult, elegáns, de rendkívül sportos jellemzőket mutat. A fényszórók megoldásait láthattuk korábban egy nagy SUV tanulmányautón, itt is elöl-hátul négy sávból állnak a világítótestek. Odabent teljesedik be a tanulmányautó, hisz a hosszú túrakupéban két csodásan formázott fotelt helyeztek el, a letisztult formák között pedig nagyon jól játszottak a színekkel is.
Nagyon kevés a fizikai kapcsoló, amennyire lehet, visszaszorítottak, ellenben van egy nagyon szép kialakítású kezelőszerv a középkonzolon. Ezzel vélhetően a hatalmas, a műszerfal teljes szélességében elterülő kijelzőt lehetne irányítani. A leosztás kicsit furcsa, hisz ahogy az látszik, a navigáció menüje az utas elé került, ezt vélhetően azért lehetne konfigurálni egyénileg, ha gyártásba kerülne. A sofőr egy saját kijelzőt kap műszeregység helyett, ezen is valószínűleg minden fontos információt láthat.
Az Essentia GT tanulmányautó legfontosabb eleme természetesen a hajtás. Ahogy azt a divat és az ipar megköveteli, teljesen elektromos. Az orrán hasonlóan kialakított légterelőt is találunk, mint a Jaguar I-Pace-nél, a "motorháztető" pedig átlátszó. Teljesítménye nem teljesen tiszta, illetve csak elképzelt, a Genesis szerint 373 kilométeres hatótávolsága van, valamint 269 km/h-s végsebessége.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?