Ha fáj a fogad egy 1965-ös Ford GT-re, vehetsz egyet!

Igazi Ford GT ritkaság kerül kalapács alá januárban!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sajnos azonban ez is dollármilliomosnak való vidék: hét, de akár nyolc számjegyű összeget is elkérhetnek majd érte.

A Mecum közelgő Kissimmee aukcióján lesznek ugyan impozáns tételek, de ezek közül is a legkiemelkedőbb valószínűleg ez az 1965-ös Ford GT lesz majd. Óvatos becslések alapján hétjegyű összegbe fog fájni ez a példány, de ha nagyon elharapóznak az ajánlatok, akkor 10.000.000 dollár fölé is nőhet az összeg. A várható hatalmas érdeklődés miatt az aukciós ház nem is tett közzé kikiáltási árat.
Főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy ez a jármű annak az 5 eredeti Roadsternek az egyike, amely a Ford Advanced Vehicles gyártásában készült, és napjainkra mindössze 2 darab maradt fent belőle. Ráadásul a története sem piskóta és egészen az 1960-as évekig nyúlik vissza.
Hirdetés

Ekkor történt ugyanis, hogy Enzo Ferrari és Henry Ford II. – az alapító Henry Ford unokája - majd egy éven át tárgyalt a két cég egyesüléséről vagy épp felvásárlásról, hiszen mindkét márka terjeszkedni kívánt az autópiacokon, valamint a versenypályákon egyaránt. Azonban Ferrari meggondolta magát az ügylettel kapcsolatban, így Henry Ford II. bosszút esküdött, hogy a versenypályán győzi majd le a Ferrarikat. Erre 1966-ig és a Le Mans-ig kellett várnia.
A szóban forgó autót mindenesetre 1968-ban vásárolta meg a hollywood-i berkekben jól ismert Dean Jeffries, akinek a halála után a családjában maradt az autó, amit a Mecum aukciós ház 2013-ban vásárolt meg tőlük. Ezt egy teljeskörű helyreállítási folyamat követte, ami alapján ez az 1965-ös Ford GT az egyik legkívánatosabb Ford lett a világon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?