Ha még nem váltottál téli gumira, itt az idő! Elmondjuk, miért!

Podcast: itt az idő téli gumira váltani! Mire figyeljünk még?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közelegnek a fagyok, nem vitás, hogy már egyértelműen itt az ideje a téli gumira váltásnak, ám vigyázat, az csak az egyik tényező a téli közlekedéshez.

Nem szerény tapasztalattal és tudással rendelkezünk a téli gumiabroncsok kapcsán, hiszen 2012 óta készítjük a Groupama Tanpályán a nonstopgumi.hu közreműködésével saját tesztjeinket. Pontosan azért, hogy egyértelmű, mért értékekkel megmutassuk, milyen óriási különbségek adódnak az egyes abroncsok között, mekkora úr a sebesség, mennyire óvatosságot követelő a téli vezetés. Rengeteg cikket írtunk már ennek kapcsán, legfrissebb, idei tesztünk itt található, ezúttal pedig Kőrös Andrással, a Tanpálya vezető instruktorával beszéltük át a legfontosabb tudnivalókat, tapasztalatokat.
Hirdetés
A jelenlegi időszakban élő beszélgetés helyett videóhívással, amit rögzítettünk is, de a lényeg, a beszélgetés podcast formájában, utazás vagy épp sportolás közben is fogyasztható. Biztonságos közlekedést kívánunk, jelenleg minél kevesebbet és persze az évszaknak megfelelő abroncsokon. De persze akár a gumik, akár a közlekedés kapcsán is van még mire figyelni, lásd/halld a podcastban!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2020.11.19. at 23:12
  Permalink

  Azért van egy két dolog, amit szerintem elég egyértelműen ki lehet jelenteni:
  – Hogy 7 fok alatt kell a téli gumi, egy nagy parasztvakítás és szinte semmi alapja nincs.
  – Tulajdonképpen nálunk már évek óta elég kevés az a nap vagy időszak, amikor valóban szükség van a téli gumira. Hóban, jégen, latyakban és a hajnali lefagyásoknál valóban hasznos és szükséges.
  – A nyári gumi legalább úgy, de gyakran jobban tapad a hideg aszfalton, sőt még a nedvesen is, mint a téli.
  – Egy átlagos autóval rendelkező, átlagos sofőrnek már jobban megéri a négy évszakos gumi, mint a téli nyári cserélgetése.

Vélemény, hozzászólás?