Ha nem is az RS, de a Twingo GT már úton van

Jön a Renault Twingo gyári sportváltozata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Maximum 120 lóerővel és három hengerrel, GT néven jöhet a Renault Twingo izomkiadása.

Balra az X-Tomi megálmodta RS, jobbra a sima 70 lóerős, alapmotoros. Kinézetben és erőben is valahol a kettő között lenne a GT

A virtuálisan megrajzolt Twingo RS kapcsán már írtunk a típusról, most viszont úgy tűnik, egy a korábbi RS-nél gyengébb, de az alapváltozatoknál jóval erősebb GT kivitel jöhet. Egy hónapja az írtam, hogy "110-120 lóerőre tippelik a következő Twingo RS erejét, ami a ma kapható legerősebb, 90 lóerős és 135 Nm nyomatékú 0.9 TCe változaton fog alapulni". Ez az információ így annyi finomításra szorul, hogy azóta kiderült, ezek nem egy igazi RS, azaz Renault Sport kivitel ismérvei lesznek, hanem csak a GT változaté. Nem is a név a fontos, hanem, hogy lejjebb engedett futóművel és keményebb felfüggesztésekkel a kipróbáltnál sportosabb, jobban vezethető Twingo is elérhető lesz.

Hirdetés

Aki próbálta már mindkettőt, állítja, hogy az 1.0 SCe és a 0.9 TCe között érzésre nagyobb a különbség, mint amit a számok mondanak. A nagy fogyasztású és nem is túl virgonc, már tesztelt 70 lóerőshöz képest a kisebb lökettérfogatú, de turbós nem is csak a plusz 20 lóerejével tud többet, de a 91 kontra 135 Nm nyomaték a napi használhatóságban is nyilván jelentkezik. A turbósnak ráadásul a gyári fogyasztása alacsonyabb, és tudja már az Euro 6 normát is. A GT motorja erre a jobb blokkra épülne és a hírek szerit van benne még tartalék: a Twingóval rokon smart forfour Brabus változata nála is erősebb lehetne.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?