Ha szereted a régi Ford Mustángokat, akkor ide beköltöznél

Kétszáz Fordot és Shelbyt halmozott fel egy amerikai fanatikus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szempillantás alatt múzeummá alakíthatná gyűjteményét az a texasi Ford rajongó, aki több mint 200 járművet birtokol, a főleg Mustangokból álló kollekció gyönyörű állapotnak örvend.

Az autók iránti rajongásban az a szép, hogy más és más típust kedvelünk, így minden modellből lesz olyan szeretve dédelgetett példány, amit az utókor is láthat. A Ladások pont olyan fanatizmussal rajonganak a szocialista csodáért, mint a Hondások a tüzes VTEC motorért, de a Fiat Seicento klub tagjai is szívükön viselik az apróságok sorsát. Az Egyesült Államokban a Mustang-rajongókat nem kell nagyítóval keresni, lévén a típus mindig is menőnek és olcsónak számított, de a videóban szereplő gyűjtemény azért nem hétköznapi.
Hirdetés
A legöregebb járművek az 1930-as évekből származnak, a legfiatalabb 2020-ból, a kollekció 40 év alatt duzzadt ekkorára. Az autók többsége a Shelby által kezelésbe vett Mustang, de akad itt Ford Thunderbird, GT és néhány hotrod is. A tulajdonos a saját nagyapjának traktorát is megőrizte, ami természetesen Ford gyártmány, de áll néhány Cobra is a gyűjteményben. Van az a szint, ahol már nem a gyűjtő keresi az autókat, hanem az autók őt, így történt a kék Shelby Cobra esetében is. Az autót Az aszfalt királyai című filmben használták, a sportkocsit a kaliforniai Cobra Experience múzeum adta kölcsön a filmeseknek. A forgatás után egy nyereményjáték keretében kerestek új gazdát az autónak, a nyertes jegy pedig Mr. Thomas, a Ford gyűjtő kezében volt.
Hirdetés
A temérdek autó már nem sokáig marad így együtt, többet közülük árverésre bocsátanak, ám ez nem jelenti azt, hogy zsugorodna a kollekció, számos autó még szétszedve várja, hogy újra a régi fényében tündökölhessen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?