Ha van egy kis szerencséd, tiéd lehet ez a Golf

Ezt a VI-os Golfot sorsolják ki idén a Volkswagen-találkozón

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hatodik éve rendezik meg a Hungaroringen a VW-sek éves találkozóját. Minden évben egy autót sorsoltak ki a szervezők, követve a hagyományt, idén ez a pompás hófehér VI-os Golf a főnyeremény.


Igencsak nagyvonalúan áll rajongóihoz a Volkswagen, a 2012-ben először csak Golf-találkozóként indult rendezvényen évről-évre autót sorsolnak ki a résztvevők között. Pontosabban egyszerű tombola sorsoláson nyerhette meg valaki az első évben felajánlott egyes Golfot, majd minden évben eggyel újabb modellt. Tavaly már ötödjére szervezték meg a márkatalálkozóvá nőtt rendezvényt, és a Das Welt Auto által felajánlott V-ös Golfot mi is kipróbálhattuk. Az idei rendezvény tehát a hatodik és a sort tartani kell, az idei fődíj ez a pompás fehérben ragyogó, Trendline felszereltségű VI-os Golf.
Ismét volt szerencsénk egy próbakörre a fődíjjal, de most az aprólékos karbantartást és csinosítást követően. Tehát a szerencsés nyertes ebben a formában veheti majd a nevére a hétvégi, szeptember 23-ai találkozón. A 2009-es hatos Golfot a soltvadkerti Volkswagen kereskedésben helyezték forgalomba először, később beszámították, majd használtautóként értékesítették. Második tulajától szintén a márkához került vissza, hogy most a Welt Auto felajánlhassa nyereményautónak. A végig vezetett szervizkönyv és a biztosított, patyolat tiszta előélet tehát garantált, a nyeremény Golf törésmentes és újrafényezés-mentes, egyetlen elemét sem javítottak, így apró, ám őszinte karcolásokkal azért találkozhatunk.
A tavalyi V-ös Golf a találkozó napján még nem futotta meg a 100 000. kilométerét, mivel az idei autó fiatalabb, szebb állapotú, de valahol kibukik némi szépséghiba. Ez pedig a futás, 8 éves korára 186 000 környékén jár már a beletekert kilométerek száma, de ez ne ijesszen meg senkit, mivel különleges bánásmódban részesült. A Porsche Buda Parts Center és az Inter Auto kft jóvoltából minden kopó alkatrészt eredeti, gyári darabra cseréltek, teljes szervizen esett át, és kapott néhány csinosító extrát. Ilyen a vadonatúj, 17 colos alufelni szett, természetesen új gumikkal, de két szép króm kipufogóvéget is kapott, valamint a B-oszlopot is feldobták némi karbonmintás betéttel. Ezek mellett szálcsiszolt alumínium hatású küszöbdíszeket, teljes csomagtértálcát és fantasztikus fogású, elnagyolt golflabdára hasonlító vadonatúj váltógombot is kapott.
Hirdetés

Nem maradhatott el persze a külső-belső ápolás sem, a beltér egészen olyan, mint újkorában. A kisközepű bőrkormány kopása teljesen vállalható, az ülések nincsenek kiülve, még mindig feszesek és nagyon jó tartásúak. Hely van bőven, egy Golfban ez sosem volt probléma, ahogy az ergonómia is pontosan olyan, ahogy azt a márkabarátok megszokták. A nyereményautó fedélzetén olyan kényelmi extrák sorakoznak, mint a négy darab elektromos ablak és a kétzónás automata klímaberendezés. Emellett a híres dedikált sörnyitót is megtaláljuk a pohártartóban.
Orrában az 1,4-es TSI 122 lóerős verziója dolgozik, szinte hangtalanul, motorzaj menet közben szinte nincs, a hatos hangszigetelése nagyon jó. Futóművén semmi bizonytalanságot nem érezni, a kicserélt kopó alkatrészeknek köszönhetően olyan vezetni, akár egy új autót. Hogy ki nyerheti meg az idei Golfot? Némiképp összetettebb most a feladat, mint az elmúlt években. Nem elég tombolát vásárolni, be kell tippelni egy számot, méghozzá azt a legkisebb pozitív számot, amit senki más nem fog. A feladat nem egyszerű és meglehetősen stresszes, hiszen nem feltétlenül kell kis számra gondolni. Az idei Volkswagen találkozón ismét modellenként külön szektorokban gyülekezhetnek majd a márkabarátok, a Paddockban pedig szigorúan csak Golfok, idén is a szakmai zsűri által kiválasztott 300 legszebb autó foglalhatja majd el a nagyszínpad előtti placcot; most szombaton.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?