Háborús veteránnak öltözött egy Wrangler

A Jeep 75. évfordulójára építettek egy múltidéző terepjárót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ennél szebben nem is lehetne ünnepelni a márka 75. születésnapját, a Willys szinte minden jegyét átültették ebbe az új Wranglerbe, simán lehetne belőle sorozatgyártás.

75 éve annak, hogy a Willys Jeeppel megalakult a márka, amely mára egybeforrt a terepjárózással és Amerikával egyaránt. A Willys a második világháborúban főleg mozgékonyságával és egyszerűségével nyerte el a hős katonák szívét, ha kellett, darabjaira tudták szedni egyszerű kézi szerszámokkal. Nem volt egy komfortos darab, de ez nem is volt cél a születésénél, 2016-os reinkarnációja viszont már ebben is jeleskedhetne. Készült egy múltidéző példány a jelenlegi Jeep Wrangler alapjain.
Hirdetés
A Wrangler 75th Salute Concept az ohiói üzem gyártósorán készült a többi Wrangler között, viszont különleges, az eredeti Willyshez hasonló matt katonai fényezést kapott, és csomó kiegészítőt nem szereltek rá, amit az utcaikra igen. Például ajtókat és bukókeretet sem kapott, de a hátsó üléseket is kihagyták. Acél lökhárítókat kapott a karosszéria színében, rajta pedig a körzetszám szerepel. Persze a motorháztetőn az amerikai hadsereg jele feszít, ahogy oldalt is, itt érdemes kis figyelmet fordítani a tükrökre is, amik szintén retrós, vékony pálcára erősített kerek darabok. A legkomolyabb kiegészítők mégis a gumik, amik az eredeti katonai abroncsok mintája szerint készültek. Sajnos csak tanulmány, pedig mennyire jó lenne egy kisebb széria belőle! Hasonló tanulmány már készült egyébként Jeepből, tavaly az éves nagy találkozóra. Akkor egy négyajtós Wrangler volt az alap, ráadásul még korhű ponyvatetőt is csináltak hozzá. Nem tudjuk eldönteni, melyik néz ki jobban, leginkább mindkettő kéne!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?