Hagyományos formában tér vissza a Citroën C5

Az egyre kevésbé népszerű középkategóriába érkezik az új C5

A C5 név ugyan nem tűnt el a franciák kínálatából, de már SUV modellt takar a jelölés. Nemsokára viszont egy szedán érkezhet C5 felirattal, persze némi franciás különcséggel fűszerezve.

Van még élet a hagyományos középkategóriában, és úgy tűnik, hogy még a közeljövőben sem marad újdonság nélkül e kategória. Szemfüles lesifotósok kapták el a Citroën C5 következő generációjának egyik prototípusát. A gyártó szerint az új modell ugyan szedánnak készül, de nem a hagyományos értelemben vett lépcsős farra kell számítani, ahogy az az álca alól is sejlik.

A harmadik generációs C5 formáját az Cxperience Concept tanulmányautó is inspirálta, ami közel sem mondható hétköznapinak,

így vélhetően nem a konkurenciához igazodó, inkább egyedi modell (mint annak idején a C6) várható, de semmiképp sem városi terepjáró. Minden esetre örömteli a tény, hogy a Citroën nem csak SUV modellekben tud gondolkodni, hanem a hagyományos típusok kedvelőinek is lesz választási lehetőségük a jövőben is.
Hirdetés
A ránézésre ötajtós és kombis géneket is hordozó modellről még szinte semmi konkrétum nem szivárgott ki. Ugyanakkor azt biztosra veszik, hogy az új C5 is a PSA konszern EMP2 jelű padlólemezére épül, ami egyben azt is jelenti, hogy tisztán elektromos modell is készülhet a visszatérő C5-ből. Pletykák szerint külső forrásból tölthető hibridből rögtön kétféle verziót is kínálnak majd, de gázolajos nem készül a modellből. Az új C5 megjelenésének idejéről még nincs konkrétum, de a közúti tesztek már egy viszonylag előrehaladott állapotot jeleznek, így akár még idén visszatérhet a Citroën a középkategóriába.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?