Haláleset árnyékolja be a Monte Carlo Rally-t

Négy különböző WRC az élen Monte Carlóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Halálesettel indul a 2017-es Rally Világbajnokság. Az első nap után négy különböző márka foglalja el az első négy helyet, Neuville vezet.


Új korszak kezdődött a Rally Világbajnokság (WRC) világában. Gyári csapatként tér vissza a Citroën, a Toyota, folytatja a Hyundai, és egyetlen félprivát WRC csapatként vág neki a vadabb aerodinamikát felvonultató évnek a brit M-Sport. A B-csoportot idéző raliautók debütálása a Monte Carlo Rally-n épp most zajlik, ám máris rengeteg történésről számolhatunk be.
Az első, bemelegítőnek számító shakedownt, simán hozta Sébastien Ogier a Ford Fiesta WRC-vel, majd tegnap este elrajtolt a 2017-es évad első hivatalos szakasza is. Gyorsan vége lett az örömnek, ezt a gyorsaságit törölték a gyári Hyundai pilóta, Hayden Paddon óriási balesete miatt. Nem sokkal a rajt után, egy balosban csúnyán megúszott az autója, és tehetetlenül a hegyfalnak ütközött. Az esetet tovább rontja, hogy egy felelőtlen néző a fal előtt, a külső íven guggolt, így Paddon elütötte. Azt csak éjfél környékén erősítették meg a szervezők, hogy a néző bele is halt az ütközésbe.
Hirdetés

A második éjszakai szakaszt már megtartották, ahol a Hyundai i20 WRC-s bizonyult a legjobbnak, a második a Sébastien Ogier - Julien Ingrassia duó, Fiesta WRC-vel, míg a harmadik a finn Juho Hänninen, a Yaris WRC-vel. Hogy izgalmasabb futamokat hoznak-e az új szabályrendszer szerint épített versenyautók? Az csak ma derül ki igazán, de jó jel, hogy négy különböző márka foglalja el az első négy helyet. A negyedik helyet ugyanis Kris Meeke autózta, a Citroën C3 WRC volánja mögött.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?